01/02/2023 | Yazar: Gözde Demirbilek

TikTok'ta yüz binlerce takipçi tarafından transking30 olarak bilinen Tanius Posey, bebeğini emzirdiği için çevrimiçi zorbalığa maruz kalıyor.

“Ben bir trans babayım ve bebeğimi emziriyorum” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Yüz binlerce takipçisi tarafından transking30 olarak bilinen Tanius Posey, bir trans baba olarak yolculuğunu TikTok’ta paylaşıyor.

6 yıllık hormon sürecinin ardından 2021 yılının sonunda üç aylık hamile olduğunu öğrendiği anla ilgili hislerini şöyle paylaşıyor: “Dürüst olmak gerekirse tüm bu sürecin ardından bir çocuk sahibi olmanın benim için imkânsız olduğunu düşünüyordum. Bir çocuk sahibi olmak… Bunu öngöremedim.”

Kendi hikayesini görünür kılarken dünyanın başka yerlerinde yaşayan trans babalarla dayanışmak için TikTok üzerinden yayın yapmaya başlayan 31 yaşındaki Posey, videolarına en sık gelen yorumlar arasında “Bu gezegene ait değilsin”, “Erkekler bebek doğurmaz”, “Büyüdüğünde aklı senin yüzünden karışacak” olduğunu söylüyor. Ayrıca en çok zorbalığa maruz kaldığı videoların, bebeğini emzirdiği videolar olduğunu belirtiyor:

“Geçiş yapmış olmam bebeğime besleme isteğimi ortadan kaldırmadı. Neden yapabileceğim bir şeyi yapmayayım? Onu aç bırakamam, yemek yemesi gerekiyor ve biberonu kabul etmiyor bu yüzden onu beslemek zorundayım. Bir kayanın ardında yaşamayı bırakmalıyız, gözümüzü biraz açarak yaşamanın birden fazla yolu olduğunu fark etmeliyiz. Bu bizi daha az erkek yapmaz. Toplum bizim hakkımızda ne düşünürse düşünsün biz halâ erkeğiz.”

“Emzirmek için testesteronu bıraktığımda ve danışmanlarla çalışmaya başladığımda çok zorlandım, bu işi tek başıma çözmem gerekti. Çok fazla tepki aldım ama dünya bizi tanımaya başladığında artık bebeklerini kucaklayıp emziren trans erkekleri görmek o kadar da korkutucu olmaz gibi gelmeye başladı.”

Tanius Posey’in TikTok sayfasına buradan bakabilirsiniz.


Etiketler: medya, yaşam, dünyadan
nefret