29/06/2018 | Yazar: Gözde Demirbilek

LİSTAG’ın Onur Haftası için başladığı serinin beşinci videosu yayında: “Diğer ailelerle tanıştığımda yalnız olmadığımı gördüm, bir şeyleri başaracaksak hep beraber başaracağımıza emindim.”

“Ben bir trans erkek annesiyim, toplum transın ne olduğunu bilmiyor” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

LİSTAG’ın Onur Haftası için başladığı serinin beşinci videosu yayında: “Diğer ailelerle tanıştığımda yalnız olmadığımı gördüm, bir şeyleri başaracaksak hep beraber başaracağımıza emindim.”

LGBTİ+ Aileleri ve Yakınları Grubu (LİSTAG) Onur Haftası için özel bir video serisine başladı. 

Serinin beşinci videosunda trans erkek annesi Nurcan anlatıyor: “Çok uğraştım anne seni kaybetmemek için. Bana tepki göstermemen için ama yapamıyorum. Ben erkeğim, ben kadınlardan hoşlanıyorum. Boxerına kadar her şeyini beraber aldık. Ben bir trans erkek annesiyim. Toplum bilmiyor, transın ne olduğunu bilmiyor. Biz de içine girene kadar bilmiyorduk. Çok şeyi araştırdıktan sonra öğrendik.”

“Sonra ailelerle tanıştığımda sadece kendimin olmadığına, arkamda bir sürü insanın olduğuna, bir şeyleri başaracaksak hep beraber başaracağımıza emindim.”

LİSTAG'la gelen değişim

Serinin ilk videosunda trans kadın annesi Züleyha, LİSTAG ile tanışma hikâyesini, ikinci videosunda trans erkek annesi Feride, çocuğunun kendisine açılmasıyla başlayan LİSTAG’la iletişim sürecini paylaşmış, üçüncü videosunda gey çocuk annesi Sevim, kendi çocukluğundan örneklerle çocuğunun eşcinsel olarak açılmasını; dördüncü videoda ise gey çocuk annesi Günseli, çocuğunun okulda yaşadığı akran zorbalığına karşı nasıl mücadele ettiklerini anlatmıştı.


Etiketler: insan hakları, aile
nefret