26/01/2022 | Yazar: Kaos GL

Paul Verhoeven'ın lezbiyen bir rahibenin hikayesi üzerine kurulu filmi Benedetta, MUBİ Şubat ayı programında yer alıyor.

Benedetta, MUBİ Şubat programında Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Çevrimiçi film izleme platformu MUBI'nin Şubat ayı programı belli oldu. Seçkide 74. Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye için yarışan "Benedetta" öne çıkıyor. Judith C. Brown imzalı 'Immodest Acts: The Life of a Lesbian Nun in Renaissance Italy' romanından beyazperdeye uyarlanan 'Benedetta', 17. yüzyılda yaşamış olan rahibe Benedetta Carlini'nin hikâyesini odağına alıyor. Paul Verhoeven'ın lezbiyen bir kadının hikayesi üzerine kurulu romantik bir dram olan bu ikinci Fransızca filminde başrolü Virginie Efira üstleniyor.

Şubat seçkisinde dikkat çeken yapımlar arasında Suudi Arabistan’ın ilk kadın yönetmeni Haifaa Al-Mansour’un, 76. Venedik Film Festivali’nde Altın Aslan için yarışan ve Brian Ödülü’nün sahibi olan filmi “Mükemmel Aday” (The Perfect Candidate) filmi de yer alıyor. Mesleğinde önüne sürekli engeller konulan Suudi kadın doktorun tüm çevresine meydan okuyarak, yerel seçimlerde belediye meclisi üyeliğine aday olmasını anlatan 2019 yapımı film, 17 Şubat itibarıyla MUBİ’de izlenebilecek.

MUBI Şubat 2022 Programı


Etiketler: kadın, medya, kültür sanat
İstihdam