29/03/2018 | Yazar: Kaos GL

Tunus’ta yasaklanan “Beni Adınla Çağır”, Pekin Uluslararası Film Festivali’nde de gösterilemeyecek.

“Beni Adınla Çağır”, Pekin Festivali’nden çıkarıldı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Tunus’ta yasaklanan “Beni Adınla Çağır”, Pekin Uluslararası Film Festivali’nde de gösterilemeyecek.

Oscar ödüllü “Beni Adınla Çağır” filmi, Pekin Uluslararası Film Festivali programından çıkartıldı. NotNowNext’in bildirdiğine göre festival herhangi bir açıklama yapmadı.

Pekin LGBT Merkezi’nden Xin Ying, “Bu konuda aslında net bir politika yok, biz de şaşırdık” dedi.

Tunus’ta da yasaklanmıştı

Film, Şubat ayında Tunus'ta bir sinemada yayınlanmaya çalışıldı. Tunus Kültür Bakanlığı'ndan gelen görevliler gösterime müdahale ettikten sonra, sinema Facebook'ta açıklama yaparak ve filmin hükümet tarafından yasaklanması sebebiyle gösterimin “iptal edildiğini” bildirdi.

Filmin dağıtımcısı Lassaad Goubantini, filmin konusunun eşcinsellik olması sebebiyle verilen bu kararı kınadığını belirtti.

“Gözlerden damarlara akan bir aşk”

Başrollerini Armie Hammer ile Timothée Chalamet’nin paylaştığı “Beni Adınla Çağır/Call Me By Your Name”, tatilini ailesiyle geçiren bir delikanlının yazlık evlerine gelen yaşça büyük bir yabancı ile yakınlaşmasını anlatıyor.

Film, “I Am Love” ve “A Bigger Splash” filmleriyle tanıdığımız Luca Guadagnino ile James Ivory tarafından sinemaya uyarlandı. Beni Adınla Çağır, Sundance’te dünya prömiyerini yaptı, 2017 Sydney Film Festivali’nde İzleyici Ödülü’ne layık görüldü.

Filmin senaryosu James Ivory tarafından, André Aciman'ın 2007 yılında çıkan aynı adlı romanından uyarlandı.

Beni Adınla Çağır, National Board of Review ve Amerikan Film Enstitüsü tarafından yılın en iyi 10 filminden biri olarak seçildi. Film, 90. Akademi Ödülleri'nde En İyi Film, En İyi Erkek Oyuncu (Chalamet), En İyi Uyarlama Senaryo ve En İyi Özgün Şarkı ("Mystery of Love") kategorilerinde aday gösterildi; senaryo ödülünü kazandı

Türkçesi Sel Yayınları tarafından “Adınla Çağır Beni” ismiyle yayınlanan romanı yayınevi “iki erkeğin gözlerinden damarlarına akan bir aşkı okuyucuya yaşatıyor” cümleleriyle tanıtıyor.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam