26/11/2013 | Yazar: Kaos GL

Çocukları lezbiyen, gey, biseksüel, trans olan bir grup anne babanın hikayelerini konu alan Benim Çocuğum, Başka Sinema kapsamında bir kez daha sinema salonlarında

Benim Çocuğum Belgeseli Başka Sinemanın Konuğu Olacak Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Çocukları lezbiyen, gey, biseksüel, trans olan bir grup anne babanın hikayelerini konu alan Benim Çocuğum, Başka Sinema kapsamında bir kez daha sinema salonlarında
                         Homofobik, transfobik ve muhafazakâr bir toplumda bir yandan aile, bir yandan da aktivist olmanın ne anlama geldiğini yeniden tanımlayan yedi ebeveynin deneyimlerinin aktarıldığı Benim Çocuğum, Başka Sinema kapsamında, 27 Kasım Çarşamba günü, bir kez daha sinemaseverlerle buluşacak.
 
Boston Türk Festivali Belgesel ve Kısa Film Yarışması’nda “En İyi Belgesel Seyirci Ödülü”, Selanik Uluslararası LGBTQ Film Festivali’nde "En İyi Film", 3. Filmamed Belgesel Film Festivali’nde "Jüri Özel Ödülü" alan Benim Çocuğum isimli uzun metraj belgesel, vizyon, forumlar, üniversite gösterimleri ve festivaller sayesinde bugüne kadar 12 binin üzerinde seyirciye ulaştı. 
 
TBMM’de de, Avrupa Parlamentosu’nda da…
Benim Çocuğum, Ankara’da miletvekilleri için düzenlenen özel gösterimin ardından meclis kürsüsünde, LGBT haklarının konuşmasına aracılık etti. Sadece TBMM’de değil Brüksel’de de bürokratların karşısına çıkan film, AP Irkçılıkla Mücadele ve Çeşitlilik Grubu’nun (ARDI) ev sahipliğinde Avrupa Parlamentosu’nda gösterildi.
 
27 Kasım Çarşamba: Başka Sinema Belgesel Gecesi
Beyoğlu Beyoğlu Sineması, 21:30
Kadıköy Rexx Sineması, 21:30
Altunizade Capitol Spectrum Sineması, 21:15
Ankara Büyülü Fener Kızılay Sineması, 21:30
28 Kasım Perşembe: Amsterdam/Rozentheater, 17:30
29 Kasım Cuma: Rotterdam/ LantarenVenster, 13:00
30 Kasım Cumartesi: Lahey/Theater Vaillant, 16:00
 
İlk kez 19 Şubat Salı günü, İstanbul’da düzenlenen galayla seyirci karşısına çıkan ve bugüne kadar 12.000’i aşkın kişi tarafından seyredilen film yakında DVD olarak da satışa sunulacak.

Etiketler: kültür sanat
İstihdam