28/06/2018 | Yazar: Gözde Demirbilek

LİSTAG’ın Onur Haftası için başladığı serinin dördüncü videosu yayında: “Ertesi gün soluğu okulda aldım. ‘Benim çocuğum eşcinsel de olabilir ama bu konuda rahatsız edilmesini istemiyorum’ dedim.”

“Benim çocuğum eşcinsel, bugün bunu rahatlıkla söyleyebiliyorum” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

LİSTAG’ın Onur Haftası için başladığı serinin dördüncü videosu yayında: “Ertesi gün soluğu okulda aldım. ‘Benim çocuğum eşcinsel de olabilir ama bu konuda rahatsız edilmesini istemiyorum’ dedim.

LGBTİ+ Aileleri ve Yakınları Grubu (LİSTAG) Onur Haftası için özel bir video serisine başladı. Serinin ilk videosunda trans kadın annesi Züleyha, LİSTAG ile tanışma hikâyesini, ikinci videosunda trans erkek annesi Feride, çocuğunun kendisine açılmasıyla başlayan LİSTAG’la iletişim sürecini paylaşmıştı; üçüncü videosunda ise gey çocuk annesi Sevim, kendi çocukluğundan örneklerle çocuğunun eşcinsel olarak açılmasını anlatmıştı.

Serinin dördüncü videosunda gey çocuk annesi Günseli, çocuğunun okulda yaşadığı akran zorbalığına karşı nasıl mücadele ettiklerini anlatıyor: “Çocuğumun okuldan arkadaşının annesi bana ‘Biliyor musunuz sizin çocuğunuzdan ‘top’ diye bahsediyorlar’ deyince başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Ertesi gün soluğu okulda aldım. ‘Benim çocuğum eşcinsel de olabilir ama bu konuda rahatsız edilmesini istemiyorum’ dedim. ‘Siz rehberlik derslerinde bir çocuk kilosu fazla, gözlüklü ya da lehçesi değişik diye alay edilmesine müdahale etmiyor musunuz? Onlara arkadaşınızla alay etmeyin diye öğretmiyor musunuz? Bunu da öğretebilirsiniz. Bazı arkadaşlarınız böyle olabilirler diyebilirsiniz’ dedim.”


Etiketler: insan hakları, aile
İstihdam