28/05/2021 | Yazar: Kaos GL

“Benim Çocuğum” belgeseli yönetmeni Can Candan ve LİSTAG’dan Günseli Dum ile Ömer Ceylan; Radyo Cazkolik’te Leyla Diana Gucuk’un konuğu oldu.

“Benim Çocuğum” Radyo Cazkolik’te Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Radyo Cazkolik’te “Jazz, Müzik ve Kadın” programı yapan Leyla Diana Gucuk’un bu haftaki konukları “Benim Çocuğum” belgeseli yönetmeni Can Candan ve belgeselde yer alan LİSTAG ebeveynleri Günseli Dum ile Ömer Ceylan oldu. Gucuk, programı şöyle duyurdu:

“Bu hafta renkleniyoruz. Hatırlarsınız, Haziran ayına girdiğimizde gökkuşağı altında toplanılarak İstiklal Caddesi’nde Onur Yürüyüşü olurdu. Bu yıl olur mu bilmiyoruz ama geçen her sene daha fazla hedef gösterilen LGBTI+ bireyleri ve ailelerinin yanında olmak gerektiğini düşünüyorum. Belki de en fazla ötekileştirilen ve ailelerin dahi çocuklarını dışlayabileceği bir topluluktan bahsediyoruz. Hep, ‘elalem ne der’ dedikleri için kendi hayatlarını özgürce yaşayamayan bireylerden bahsediyoruz. Malum, konu derin ve 2013 yılında gösterime giren ‘Benim Çocuğum’ belgeselinin tam da bu sorunları ele alan ve her ailenin izlemesi gereken bir film olduğunu düşündüğümüz için bir araya geldik.”

Belgeselin ortaya çıkışının, LGBTİ+ çocukların ebeveynlerinin geçirdiği süreçlerin ve daha fazla gösterim için yapılabileceklerin konuşulduğu programı buradan dinleyebilirsiniz. 


Etiketler: medya, aile
İstihdam