07/02/2012 | Yazar: Kaos GL

LGBT bireylerin anne babalarının projesi olan ve yönetmen Can Candan tarafından çekilen "Benim Çocuğum" belgeseline Tiyatro Boğaziçi’nden destek geldi.

Benim Çocuğum ve Otobüs’ün Yolları Kesişti Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

LGBT bireylerin anne babalarının içinde yer aldığı proje olan ve yönetmen Can Candan tarafından çekilen uzun metrajlı "Benim Çocuğum" belgeseline Tiyatro Boğaziçi’nden destek geldi.

"Benim Çocuğum" çocukları LGBTT olan Türkiyeli bir grup cesur ve ilham verici anne ve babanın deneyimleri ile ilgili yapım aşamasında olan uzun metrajlı bir belgesel film.
 
BGST-Tiyatro Boğaziçi "Otobüs" oyunlarını 11 Şubat 2012 Cumartesi, 16:00’da “Benim Çocuğum” projesinin tamamlanması için gereken bütçeye katkıda bulunmak amacıyla oynayacak.
 
Maya Sahnesi 
(İstiklal Caddesi Halep Pasajı, Kat:2)
Biletler* Maya Sahnesi gişesinden alınabilir.
Rezervasyon: 0 212 252 74 52, 0 535 646 04 44
 
*Bu gösterim filme destek kampanyasının bir parçası olduğu için bilet fiyatları çeşitlidir. Vermek istediğiniz desteği siz belirleyin: 25TL, 50TL, 100TL veya 200TL
 
Eğer oyuna gidemeyip de destek olmak isterseniz: http://www.indiegogo.com/MY-CHILD-Parents-of-LGBTs-in-Turkey-speak-out ve http://www.listagfilm.com/donate.php?lang=TR adreslerinden gerekli bilgilendirmeyi bulabilirsiniz.

OTOBÜS
Yazan-Reji: Sevilay Saral
Dramaturji: Kolektif Kadın Çalışması
Oyunculuk ve Hareket Yönetimi: Metin Göksel 
Koreografi: Banu Açıkdeniz, Gülcan Küçük 
Kostüm: Nilgün Ilgıcıoğlu, Özlem Pehlivaner 
Işık Tasarım: A. Cüneyt Yalaz, Zilan Kaki 
Afiş Tasarımı: Zeycan Alkış 
Afiş Fotoğrafı: Kadir Çıtak 
Işık-Efekt: Sezin Gündoğan, Gülsen Özbekar 
Müzik: Diler Özer, İbrahim Odak, Rumeysa Çamdereli, Volkan Kaplan 
Oyuncular: Aysel Yıldırım, Ayşan Sönmez, Banu Açıkdeniz, Başak Doğan, Gülcan Küçük, Nihal Albayrak, Pınar Gümüş, Sema Merve İş, Senem Han, Zeynep Okan
Oyuna Verilen Ödül
Direklerarası Seyirci Ödülleri 2011- En İyi Koreografi
 
“Bir otobüste yolculuk eden on kadın... Bayan Kahverengi... Bayan Yeşil... Bayan Turuncu... Bayan Kırmızı... Bayan Sarı... Bayan Mavi... Bayan Pembe... Bayan Siyah... Bayan Gri... Bayan Beyaz... Hepsi birbirinden farklı, hepsi birbirinden renkli... Hiç hesapta yokken sırlarını ortaya döküyorlar... On renkten on kadından biri ince ince ağlayan beyaz gelin... Rota değişiyor... On kadın hep beraber Bayan Beyaz’ı nereye taşıyor... Onlar aynı yola baş koymuyorlar... Gelin görün ki hiçbiri bu yola taş da koymuyor... Onlar artık yol arkadaşı... ya da anlatılan bir masal sadece... bir kadın masalı...”
 

Etiketler: kültür sanat
İstihdam