06/03/2015 | Yazar: Kaos GL

Taksim Dayanışması ve ailesi 7 Mart Cumartesi günü Berkin Elvan’ı anma çağrısı yaptı.

Berkin Elvan anılacak Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Taksim Dayanışması ve ailesi 7 Mart Cumartesi günü Berkin Elvan’ı anma çağrısı yaptı.
 
Gezi direnişi sırasında polis tarafından vurulan, 269 gün direndikten sonra 11 Mart 2014 tarihinde yaşamını yitiren Berkin Elvan; ailesi ve Taksim Dayanışması tarafından anılacak.
 
Berkin Elvan için 7 Mart Cumartesi 12.00’de Okmeydanı Cemevi önünde yemek dağıtılacak. 14.00’de ise Elvan’ın naşının bulunduğu Feriköy Mezarlığı’na yürünecek.
 
“Çocuklar uyurken susulur, öldürülürken değil”
 
Taksim Dayanışması ve Berkin Elvan’ın ailesinin yaptığı açıklamada şunlar kaydedildi:
 
“Nefes aldığı her bir anı, umut diye alnımıza yazdığımız; umudun çocuğu Berkin Elvan’ı tam 1 yıl önce Ali İsmail Korkmazların, Uğur Kaymazların, Medeni Yıldırımların yanına uğurladık. Halbuki, bize umut olabilmek için tam 269 gün direnmişti Berkin!
 
“O direndikçe, biz adalet için haykırdık. O direndikçe, biz hesap sorduk. 15 Haziran’da çocukluğundan acımasızca vurulan, 14 yaşındaki Berkin’imizin körpecik bedeni 269 gün sonra yenik düştü.
 
“11 Mart 2014 tarihinde kaybettik Berkin’imizi!
 
“‘Çocuklar uyurken susulur, öldürülürken değil’ diyerek yüz binler olarak sokaklara aktık o gün, tam 1 yıl oldu!
 
“Tam 1 yıldır sorumlular yargı önüne çıkartılmış değil! Tıpkı, Medeni Yıldırım’ın Ahmet Atakan’ın failleri, katilleri gibi… Hala yaramız kanıyor; hala adalet bekliyoruz.
 
“Berkin Elvan’ın Ailesi ve Taksim Dayanışması olarak, hala yerine getirilmeyen adalet talebimizi haykırmak ve Berkin’imizi anmak için herkesi 7 Mart 2015 Cumartesi günü yapacağımız yemek, yürüyüş ve anmaya bekliyoruz!
 
“Berkin’imizi kaybettiğimiz gün olan 11 Mart’ta, yas günümüzde, ülkenin, hatta dünyanın dört bir yanında Berkin için yapılacak anma etkinliklerini Berkin Elvan’ın Ailesi ve Taksim Dayanışması olarak selamlıyor, herkesi adalet haykırışını yükseltmeye çağırıyoruz!” 

Etiketler: insan hakları
İstihdam