19/12/2014 | Yazar: Kaos GL

Berkin Elvan’ı anma yürüyüşüne katıldığı için yargılanan öğretim görevlisi Elifhan Köse’ye 11 ay 20 gün hapis cezası verildi.

Berkin Elvan’ı anan Elifhan Köse’ye 11 ay hapis cezası! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Berkin Elvan’ı anma yürüyüşüne katıldığı için yargılanan öğretim görevlisi Elifhan Köse’ye 11 ay 20 gün hapis cezası verildi.
 
Berkin Elvan’ı anma yürüyüşüne katıldığı için hakkında dava açılan Yrd. Doç. Dr. Elifhan Köse’nin duruşması bugün Karaman Adliyesi’nde görüldü.
 
Karaman’da düzenlenen, yaklaşık 300 kişinin olduğu eyleme katıldığı için hakkında dava açılan Elifhan Köse’ye 11 ay 20 gün hapis cezası verildi. 
 
Cezanın uygulanması ertelendi
 
28 Ekim tarihinde görülen ilk duruşmada, mahkemeye delil olarak sunulan delillerin yasa dışı olduğu ve delil sayılamayacağı yönünde yapılan savunmayı yok sayan Mahkeme heyeti, bu duruşmada da usule yönelik itirazları yok saydı. Avukatların savunma hakkı kısıtlandı. Savcının da bulunmadığı duruşmada, Eğitim-Sen’in çağrısına uyarak Berkin Elvan eylemine katılması ve Başbakan‘a hakaret ettiği gerekçesiyle sendika üyesi Elifhan Köse’ye 11 ay 20 gün hapis cezası verildi; ancak cezanın uygulanması ertelendi.
 
Eğitim-Sen: Üyemiz Elifhan Köse yalnız değildir!
 
Davayı Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, Genel Örgütlenme ve Yükseköğretim Sekreteri İsmail Sağdıç, KESK Genel Sekreteri Hasan Toprak ve çok sayıda eğitim emekçisi izledi. Mahkeme heyetinin kararı duruşma salonunda protesto edildi.
 
“Üyemiz Elifhan Köse yalnız değildir” diyen Eğitim-Sen kararı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne götürecek. Sendika açıklamasında, “Hukuksuz ve siyasi gerekçelerle verilen kararı kabul etmemiz mümkün değildir” dedi. 

Etiketler: insan hakları
İstihdam