08/09/2011 | Yazar: Kaos GL

Berlin Brandenburg Eşcinseller Derneği ve Berlin Göç Konseyi yaptığı ortak açıklamayla, Yenilik ve Adalet için Birlik Partisi’nin (BİG) cinsel ayırım yaptığını bildirdi.

Berlin Eşcinsel Derneği ile Göç Konseyinden Ortak Açıklama Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Berlin Brandenburg Eşcinseller Derneği ve Berlin Göç Konseyi yaptığı ortak açıklamayla, Yenilik ve Adalet için Birlik Partisi’nin (BİG) cinsel ayırım yaptığını bildirdi.
 
Kendisini Türkiye kökenlilerin kurmuş olduğu Alman partisi olarak tanıtan BİG Partisi, cinsel yönelimler ile cinsiyet kimliklerinin okullarda anlatılacak olmasına karşı çıkmıştı.
 
Hürriyet Berlin’in haberine göre Berlin Göç Konseyi üyesi ve Sol Parti milletvekili adayı Hakan Taş, “Bu parti bir yandan herkese eşit muamele ve ayrımcılığa karşı olduğunu söylüyor, bir yandan da kendisi ayrımcılık yapıyor” dedi.
 
Berlin Brandenburg Eşcinseller Derneği yönetim kurulu üyesi Bodo Mende BİG’in önyargıları körüklediğini belirterek “Berlin’deki göçmen Türk toplumu BİG’den çok daha fazla ilerici görüşlere sahip” dedi. BİG partisi okul önlerinde Türkçe ve Almanca olmak üzere iki dilde yazılmış bildirileri dağıtarak okullarda eşcinsellik dersinin verilmemesini talep etmişti.
 
Berlin okullarında eşcinsellik ile ilgili genel bilgilerin verileceği dersle ilgili BİG, çocuklarımıza zorla eşcinsellik dersi verilemeyeceğini, alınan vergilerle eğitim alanında daha nitelikli kullanılmalı, çocuklara ergenlik çağı öncesi azınlıkta olan bir grubun cinsel tercihlerinin öğretilmesi yerine eğitimin kalitesinin yükseltilmesini istemişti.
 
İlgili haber:
Ayrımcılığa Karşı Dersler Verilmeli Ama LGBT’nin Yaşadıkları Hariç!
 

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam