10/03/2015 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL Derneği, ‘Sanat ve Heteroseksizm’ söyleşilerinde bu ay Dr. Berna Kurt ile toplumsal cinsiyet ve dansa odaklanacak.

Berna Kurt ile ‘Toplumsal Cinsiyet ve Dans’ söyleşisi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kaos GL Derneği, “Sanat ve Heteroseksizm” söyleşilerinde bu ay Dr. Berna Kurt ile toplumsal cinsiyet ve dansa odaklanacak.
 
“Sanat ve Heteroseksizm” söyleşi dizisinin dördüncüsü olan “Toplumsal Cinsiyet ve Dans”, 13 Mart Cuma günü saat 18:30’da Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü Ahmet Taner Kışlalı Sanatevi’ nde gerçekleştirilecek.
 
Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğundan Dr. Berna Kurt’un sunum yapacağı etkinlik herkes katılımına açık.
 
Berna Kurt kimdir?
 

Berna Kurt sahne sanatları alanında çalışan bir akademisyen. Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu (BGST) üyesi. Köçek danslarına homofobik bakış, Türkiye’de halk danslarını sahneleme politikaları gibi başlıklarda lisansüstü çalışmalar yürüttü. Siyaset, tarih ve dans gibi farklı alanların kesişim noktalarında hareket ediyor. İlgi alanları dans tarihi, performans çalışmaları, dans antropolojisi, toplumsal cinsiyet, sanat eleştirisi, geleneksel danslar ve beden müziği. Dans/hareket odaklı sahnelemelerin tarihsel, toplumsal bağlamlarını feminist bir perspektifle incelemeye çalışıyor. Araştırma yapıyor, Türkçe’ye çeviriyor, deniyor-yanılıyor ve paylaşıyor. 


Etiketler: kültür sanat
İstihdam