19/10/2017 | Yazar: Halim Kır

Beşiktaş Belediye Meclisi Üyesi ve LGBTİ aktivisti Sedef Çakmak, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i makamında ziyaret etti.

Beşiktaş Belediye Meclisi Üyesi Çakmak, Nilüfer Belediyesi’ni ziyaret etti Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Beşiktaş Belediye Meclisi Üyesi ve LGBTİ aktivisti Sedef Çakmak, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'i makamında ziyaret etti.

Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek açık LGBTİ kimliği ile Beşiktaş Belediye Meclis üyeliğine seçilen Sedef Çakmak, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'i Halk Evi'nde ziyaret etti. Çakmak'a, Bursa'da cinsiyet kimliği ve cinsel yönelim temelli hak mücadelesi veren Özgür Renkler Derneği üyeleri de eşlik etti. Nilüfer Belediyesi'nin ayrımcılıkla mücadele alanında yaptığı çalışmalar, LGBTİ'leri kapsayan politika ve hizmetleri için Başkan Mustafa Bozbey'e teşekkürlerini ileten Çakmak, yapılan çalışmaların örnek alınması gerektiğini vurguladı.

Başkan Mustafa Bozbey: "Toplumsal cinsiyet eşitliği için çalışmaya devam edeceğiz”

Nilüfer Belediyesi'nin, her zaman olduğu gibi bundan sonra da eşitlikçi ve insan odaklı bir anlayışla çalışmalarını gerçekleştirmeye devam edeceğini belirten Başkan Mustafa Bozbey de toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasında verilecek mücadelenin sürekliliğine dikkat çekti.


Etiketler: insan hakları, kent hakkı
İstihdam