01/09/2015 | Yazar: Kaos GL

Beşiktaş Belediyesi dergisi B+ yaz sayısında Onur Haftası, Türkiye’de LGBTİ hakları mücadelesi ve belediyenin eşitlik birimi çalışmaları yer aldı.

Beşiktaş Belediyesi dergisinde gökkuşağı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Beşiktaş Belediyesi dergisi B+ yaz sayısında Onur Haftası, Türkiye’de LGBTİ hakları mücadelesi ve belediyenin eşitlik birimi çalışmaları yer aldı.

Beşiktaş Belediyesi’nin mevsimlik yayın organı B+ derginin yaz sayısı çıktı. Derginin güncel sayısında Onur Haftası ve belediyenin LGBTİ haklarına ilişkin çalışmaları da kendisine iki tam sayfayla yer buldu.

“Onur gökkuşağının renklerinde” başlığıyla yayınlanan yazıda 2015 Onur Haftası’nda yaşananlar ve Onur Yürüyüşü’nün tarihi anlatılıyor. Dergide yürüyüşe polis saldırısına da değiniliyor. Türkiye’deki LGBTİ mücadelesinin anlatıldığı bölümde Kaos GL Dergisi’nin 1994 yılında çıkmaya başlaması ve dernekleşme süreci ile SPoD LGBTİ'nin siyasi temsil çalışmaları aktarılıyor.

Yazının büyük bölümü ise ‘Beşiktaş’ta LGBTİ Dayanışması’ başlığıyla belediyenin LGBTİ haklarına ilişkin çalışmalarına ayrılmış. Belediyenin imzaladığı LGBTİ Hakları Protokolü, Eşitlik Birimi, LGBTİ hakları eğitimi, 20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü dolayısıyla billboard kampanyası, ücretsiz sağlık hizmetleri ve belediyenin Onur Haftası resepsiyonu hatırlatılıyor.

Yazı, “Hangi cinsel kimliğe sahip olunursa olunsun Onur Yürüyüşleri onuru için direnmeyi simgeliyor” ifadeleri ve yürüyüşe polis saldırısı görüntüleri ile sonlanıyor.

B+ dergisine sanal ortamdan ve belediyeden ulaşmak mümkün.


Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam