04/05/2023 | Yazar: Aslı Alpar

Nevşin Mengü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın LGBTİ+’ları hedef almasını HDP'den Beştaş'a sordu: Biz, herkes için insan hakları diyoruz. Onlar, kendileri çalıp oynuyorlar.

Beştaş'tan LGBTİ+ hakları sorusuna yanıt: Biz, herkes için insan hakları diyoruz! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Gazeteci Nevşin Mengü, gündemi değerlendirdiği YouTube kanalında bugün LGBT’lere neden taktılar” manşetiyle yayınlandı. Mengü, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rize mitinginde LGBTİ+’lara yönelttiği nefret söylemini gündemine aldı.

Erdoğan mitingde “LGBT gibi sapkın yapıların niçin kendisine oy dilendiğini sorun. Bay bay Kemal, LGBT'ci olduğunu biliyoruz. İYİ Parti, onu da biliyoruz. O masada beraber olan, maalesef yok DEVA'sıymış, yok bilmem Gelecek'miş, yok bilmem şu bu filan, HDP, bunlar hepsi LGBT'ci. Ama AK Parti'nin asla böyle bir sorunu yok, Milliyetçi Hareket Partisi'nin asla böyle bir sorunu yok” sözlerine itafen Mengü şu yorumu yaptı: “Nereden çıktı LGBT? Macaristan’da, Polonya’da sağcı popülist hükümetler LGBT karşıtı söylemi çok kullandı. Macaristan’daki Orban hükümetiyle AKP hükümeti birbirine danışmanlık mı veriyor acaba?”

Mengü, konuyu Halkların Demokratik Partisi Grup Başkanvekili ve Erzurum milletvekili adayı Meral Danış Beştaş’a sordu.

Beştaş şöyle yanıtladı:

“Biz programımızla, ilkelerimizle siyaset yapıyoruz seçime giderken. Onlar toplumun bazı değerler ve inançları üzerinden propaganda yapıyor. Biz herkes için insan hakları diyoruz. Uluslararası evrensel değerler ve Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası sözleşmelerin yerine getirilmesi taraftarıyız. Bu her konuda böyle; LGBTİ+, çocuk, kadın, emekçilerin haklarına da dair. Seçim döneminde bu tip propagandaları çokça olur, ciddiye almamak lazım. Halkın böyle bir gündemi yok, kendileri çalıp kendileri oynuyorlar.”


Etiketler: insan hakları, nefret suçları, siyaset
İstihdam