03/04/2009 | Yazar: Anıl Üver

Birçokları ona ‘şişko patates’ diyebilir, ama bu Beth Ditto’nun hiç umurunda değil: Amerikalı rock grubu The Gossip’in cıyaklayan vokalisti kendini olduğu gibi kabul ediyor ve seviyor.

Beth Ditto: Şişman, lezbiyen… ve yeni seks sembolü! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Birçokları ona ‘şişko patates’ diyebilir, ama bu Beth Ditto’nun hiç umurunda değil: Amerikalı rock grubu The Gossip’in cıyaklayan vokalisti kendini olduğu gibi kabul ediyor ve seviyor.

Açık bir lezbiyen olan, koltuk altlarını ve bacaklarını traş etmeyen ve streç elbiselerle karşımıza çıkan 28 yaşındaki sanatçı, son zamanlarda modacıların yeni gözdesi. Koca poposunda ‘sisterhood (kızkardeşlik)’, sol kolunda bir çapa ve ‘anne’ kelimesi dövmeleriyle Beth Ditto, son derece kaliteli bir müzik icra ediyor; o bir süperstar ve ‘blumie’ye gerek kalmadan da ünlü olunabileceğinin bir kanıtı. Böylelikle, Heidi Klum’un hüküm sürdüğü moda dünyasına fırlatılan bir soru işareti, bir darbe sembolü olma niteliği taşıyor. 

Yeni İngiliz moda dergisi Love’in ilk sayısına kapak olan Ditto’nun meme uçlarının rötuşlanıp rötuşlanmadığı ya da soyadının resmin bir yerine uygunca yazılıp yazılmadığını değerlendirmek zor. Her halükarda, alışık olmadığımız bir efekt çıkıyor karşımıza: bir moda dergisinin kapağında çıplak ve ‘şişman’ bir kadın resmi etkili bir provakasyon olabilir. Dergiye reklam verenlerle de tartışılabilir, ama sonuç olarak bu sayfalarda artık ‘doğal’ insanların resimlerine rastlanmıyor. Şişmanların ve anatomileri ideal güzellik modellerinin dışında olanların kazandıkları zaferin tadı daha bir başka oluyor.
 
Beth Ditto lezbiyen bir kadın. Chanel No.5 marka parfüm dışında tüm parfümlere alerjisi var. Saçları vahşi kızıl bir renkle boyalı. New York Times’a göre örnek aldığı stiller: 1993 yılındaki Sarah Jesssica Parker, ‘Cherish’ adlı şarkısının klibindeki Madonna ve Missy Elliot’un Müllsack-Look ‘u(çöp poşeti-görünümü).
 
‘Yedi yaşındayken şişko olduğumu düşünüyordum. Hakkatten o yaştaki resimlerimde yanaklarım acayip şiş duruyorlar. Eğer köklerime bakacak olursanız, yemek yemeyi çok çok seven ama buna rağmen hemen herkesin zayıf olduğu bir aileden geliyorum. Bu bir şans meselesi. Ama böyle bir bedenle hayat yolunda oraya buraya koşuşturma hissi, bana yabancı bir his değil.’


Etiketler: kültür sanat
İstihdam