02/06/2021 | Yazar: Gözde Demirbilek

90’ların ünlü çizgi filmi Rugrats’ın ikizleri Phil ve Lil’in annesi Betty DeVille, çizgi filmin yeni versiyonunda açık kimlikli lezbiyen ve bekar bir karakter olacak.

Betty DeVille, Rugrats’ın yeni versiyonunda açık kimlikli lezbiyen ve bekar bir anne Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

90’ların ünlü çizgi filmi Rugrats, çevrimiçi video içerik platformu Paramount Plus’ta yeniden başlıyor.

Klasky-Csupo tarafından yaratılan ve 1991’den 2004’e dokuz sezon yayında kalan, Nickelodeon'un en popüler çizgi filmlerinden Rugrats’ın yeni versiyonunda izleyenleri karakterlerle ilgili yeni detaylar bekliyor.

Çizgi filmin ikizleri Phil ve Lil’in annesi rolündeki Betty DeVille karakteri, yeni versiyonda yaşam öyküsü değişen karakterlerden biri. Eski versiyonunda eşi Howard’ı nadiren gördüğümüz Betty, yeni versiyonda açık kimlikli lezbiyen bekar anne olarak karşımıza çıkıyor.

Yeni versiyonda Betty’nin görünüşü de değişiyor. Eski versiyonda mor tişörtü üzerinde turuncu femina işareti varken yeni versiyonda sarı İkizler burcu simgesi görüyoruz. Ayrıca bileziklerin yerini saat alıyor.

2017 yılının Onur Ayı’nda queer olarak açılan ve muhafazakarların yeni versiyonda açık kimlikli lezbiyen anne olmasına tepki gösterdiği karakteri seslendiren Natalie Morales, bu hafta verdiği bir röportajda karakterin öyküsüne dair değişikliği şöyle yorumluyor: “İlk versiyonu izleyen herkesin Betty’nin ‘alfabe mafyasının’ bir üyesi olduğunu sezmiş olabileceğini düşünüyorum. Kendisi kurgusal bir çizgi film karakteri ama çizgi filmler bile çocukken benim için çok etkiliydi. Eğer Rugrats izliyor olsaydım ve Betty’yi rahat bir şekilde eski kız arkadaşı hakkında konuşurken görebilseydim sanırım en azından bir parçam gelecekte her şeyin yoluna girebileceğini hissederdi.”

Çizgi filmin yeni versiyonu 11 Ağustos’ta başlayacak.


Etiketler: medya, kültür sanat
İstihdam