17/06/2022 | Yazar: Kaos GL

İstanbul Üniversitesi Eşitlik Topluluğu, kampüste Onur Pikniği’ne katılacak öğrencileri, tekbir atarak tehdit eden kitle nedeniyle pikniği iptal etti; açıklama yayımladı.

“Beyazıt’ın bir parçasıyız; meşru olmayan sizin saldırılarınız!” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İstanbul Üniversitesi Eşitlik Topluluğu’nun bugün kampüste düzenleyeceği Onur Pikniği, tekbir atarak kampüs önünde toplanan kitlenin linç tehditi nedeniyle iptal edildi. Topluluk yaşananların ardından sosyal medya hesabında bir açıklama yayımladı.

Açıklama şöyle:

“Bizler İstanbul Üniversitesi Eşitlik Topluluğu olarak Onur Ayı için üniversitemizde Onur Pikniği gerçekleştirmek istedik. Pikniği duyurduğumuz andan itibaren çeşitli şeriatçı, ülkücü gruplar tarafından hedef gösterildik ve linç girişimi başlatıldı. Bugün etkinliğimizi yapmak için her yolu denedik fakat yaklaşık 300 kişilik olan bu gruplar okulumuzun önünü kapatarak, tekbirlerle etrafa tehdit yayarak bizlere saldırmaya çalıştılar.

“Güvenliğimizden endişe ettiğimiz için dağılın çağrısı yaptık. Okulda kalan bazı arkadaşlarımız polis ve bu gruplar tarafından ablukaya alındı ve daha sonra da gözaltına alındılar.

“Biz bu üniversitenin öğrencileri olarak varız, var olmaya devam edeceğiz. Bugün yapmak istediğimiz pikniği yapamadık, arkadaşlarımız gözaltına alındı ama mücadelemiz devam edecek.

“Yaşamın her alanında cinsel yönelimlerimiz ve cinsiyet kimliklerimizle var olduğumuz gibi üniversitelerde de varız. Ötekileştirmeye çalıştığınız öğrencileriz. Bu okulun bir parçasıyız. Beyazıt’ın bir parçasıyız! Kadın düşmanlığına, cinsiyetçiliğe, ikili cinsiyet sistemine tüm kuirfobilere, türcülüğe, ırkçılığa karşı bir arada var oluyoruz. Bizleri meşru değilmişiz gibi gösterenlere sesleniyoruz, meşru olmayan sizsiniz, meşru olmayan sizin faşizminiz, sizin fobileriniz sizin saldırılarınızdır.

“Bizler her zaman Beyazıt’taydık her zaman da Beyazıt’ta olmaya devam edeceğiz. LGBTİQ+'lar olarak bugün her okulda, her sokakta, her meydanda direniyoruz. Tehditler, gözaltılar, saldırılar bizi yıldıramadı, yıldıramayacak. Mücadelemizi büyütmeye, yan yana gelmeye devam edeceğiz.

“Bur<dan bir kere daha haykırıyoruz; alışın buradayız, alışın gitmiyoruz!”


Etiketler: insan hakları, eğitim
nefret