26/06/2021 | Yazar: Kaos GL

Beyoğlu Kaymakamlığı LGBTİ+ demeden LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’nü yasakladı!

Beyoğlu Kaymakamlığı’ndan LGBTİ+ Onur Yürüyüşü günü eylem yasağı! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Beyoğlu Kaymakamlığı, LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’nün yapılacağı bugün Taksim Meydanı ve Beyoğlu ilçesi’ndeki eylemleri yasakladığını duyurdu.

Yasağın tam duyurusu şöyle:

“26/06/2021 Cumartesi günü 17:00’da idaremiz Taksim Meydanı'nda yapılacağı duyurulan toplantı, yürüyüş, basın açıklaması, oturma eylemi, stant açma, çadır kurma, bildiri dağıtma, protesto eylemi vb. eylemi/etkinliklerin ayrıca Beyoğlu İlçesi sınırları içerisinde aynı konunun devamı niteliğinde gerçekleştirilmek istenen etkinliklere devletin ilkesi ve bölünmez bütünlüğüne, anayasal düzene, genel sağlığa ve genel ahlaka aykırı olabileceği veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması ve suç işlenmesinin önlenmesi amacıyla 2911 sayılı Toplantı ve Yürüyüşleri Kanununun 10. ve 17. maddeleri, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu 32. maddeleri gereğince ve Covid-19 tedbirleri kapsamında İZİN VERİLMECEKTİR”

LGBTİ+ Onur Haftası Komitesi ise "haklarımızdan ve onurumuzu kutlamaktan vazgeçmiyoruz. Barışçıl onur yürüyüşümüz ve anayasal haklarımızı kullanmak için 17.00'de Taksim'deyiz" dedi.


Etiketler: insan hakları, nefret suçları, kent hakkı
İstihdam