09/03/2021 | Yazar: Kaos GL

İstanbul Beyoğlu’nda bir trans kadın kezzapla saldırıya uğradı, bir gözünde görme kaybı var.

Beyoğlu’nda trans kadına kezzapla saldırı! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Fotoğraf: Özge Özgüner / csgorselarsiv.org

Demirören Haber Ajansı’nın (DHA) bildirdiğine göre, İstanbul Beyoğlu’nda “yüzü cerrahi maskeli ve kapüşonlu bir kişi” Suriyeli mülteci bir trans kadına kezzapla saldırdı. İsmini öğrenemediğimiz trans kadın ambulansla Okmeydanı Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı. Eski sevgilisi olduğu iddia edilen saldırgan ise henüz yakalanmadı.

Oyuncu Çağla Akalın, saldırıya uğrayan trans kadını hastanede ziyaret ederek Instagram hesabından video yayınladı. Çağla Akalın’ın hastane önünden paylaştığı bilgilere göre saldırgan kapısının önünden çıkarken kadına kezzap atıp kaçtı. Bir gözünde görme yetisi kaybı oluştu, "yanık tedavisi için hastane bulunamadığı" söylendi ve genel cerrahi bölümünden bir doktor Akalın’a bilgi vermeyi reddetti.

DÜZELTME VE ÖZÜR: Olaya dair ilk bilgilerden saldırıya uğrayan kişinin 17 yaşında olduğunu öğrenmiştik. Ancak 10 Mart itibariyle bu bilginin doğru olmadığını teyit ettik. Haberimizden çıkardık. Bütün okurlarımızdan özür dileriz. Konuya dair bilgileri teyit edebildiğimiz ölçüde haber yapmaya devam edeceğiz.


Etiketler: insan hakları, kadın
İstihdam