04/08/2023 | Yazar: Kaos GL

Ünlü şarkıcı, nefret cinayetinin ardından web sitesinde O'Shae Sibley için anma mesajı paylaştı.

Beyoncé şarkısıyla dans eden eşcinsel dansçı öldürüldü Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

O'Shae Sibley, 28 yaşında bir profesyonel dansçıydı. Bir grup erkek, Sibley Brooklyn'deki bir gaz istasyonunda Beyoncé'nin müziğiyle arkadaşlarıyla voguing yaparken bıçakla saldırdı.

The New York Times'a göre, bir grup erkek Sibley ve arkadaşlarına yaklaşarak onlara dans etmeyi bırakmalarını söyledi ve homofobik hakaretlerle saldırdı.

Sibley'nin yakın arkadaşı Otis Pena, daha fazla detayı bir Facebook canlı yayınında paylaştı:

“Onu öldürdüler çünkü eşcinseldi, çünkü arkadaşlarının yanında durdu. Adı O'Shae'ydi ve hepiniz onu öldürdünüz. Hepiniz, gözümün önünde onu katlettiniz.”

Video kayıtları, Sibley ve arkadaşlarının, saldırıya uğramadan önce gaz istasyonunda Beyoncé'nin Rönesans albümüne dans ettiğini ve voguing yaptığını gösteriyor. Beyoncé’nin bu albümü ballroom kültürü içindeki Siyah ve Latin LGBTİ+’lara adanmış bir anma özelliği taşıyor

Yetkililere göre, polis teşkilatının nefret suçları birimi olayla ilgileniyor. Olayda hayatta kalan arkadaşları ise ortada bir nefret suçu olduğunu söylüyor.

Resmi web sitesini, açıklamalar, doğum günü dilekleri ve aramızdan ayrılan insanlara olan anma mesajlarını paylaşmak için kullanan Beyoncé, 3 Ağustos Salı günü, web sitesinde yeni bir mesaj paylaştı ve bu mesaj, O'Shae Sibley'e adanmıştı.

Sibley'nin ölüm haberinin ardından, web sitesi şimdi tepede güçlü bir anma mesajı içeriyor: “Güç içinde uyu, O'Shae Sibley.”


Etiketler: kültür sanat, yaşam, nefret suçları, dünyadan
İstihdam