11/05/2018 | Yazar: Gözde Demirbilek

Bilgi Gökkuşağı’nın Kızılay eylemine saldırdıktan sonra tehdit eden grup hakkında soruşturma başlatılacak.

Bilgi Gökkuşağı’na “boyun borcu” tehdit Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Bilgi Gökkuşağı’nın Kızılay eylemine saldırdıktan sonra tehdit eden grup hakkında soruşturma başlatılacak.

9 Mayıs Çarşamba günü Kızılay’ın eşcinsel, biseksüel erkekler ve seks işçilerinden kan almama uygulamasını protesto eden Bilgi Gökkuşağı, “Bilgi Ülkücüleri” isimli grup tarafından tehdit edildi.

Üzerinde gökkuşağı görseli ve “Artık bu ayrımcılığa dayanamıyorum” yazısı dövizlerle açılan Kızılay standının karşısında oturma eylemi yapan Bilgi Gökkuşağı'ndan Onur, kaosGL.org'a saldırıyı ve tehditleri şöyle aktardı:

“Saat 18:00 dolaylarında, kendisini Ülkü Ocakları Temsilcisi ve Milliyetçi Düşünce Kulübü Başkanı olarak tanıtan kişiler Kızılay standı etrafında dolaştı. Tanımadığımız kişiler ile görüştüler ve sonrasında Kızılay’ın sandalyelerinden alarak karşımıza oturarak ve bozkurt işareti yaptılar. Tartışmaya girmek istemediğimiz hâlde etrafa toplanan kişiler ile tartışmaya girdiler, hakkımızda “bölücü faaliyetlerde bulunmak” ve “hastalıklı olmak” ithamlarında bulundular.”

Tehdit devam ediyor

Saldırının ardından grup Twitter’dan “LGBT denen ahlaksız örgütün propagandalarına karşı Kızılay’ı korumak, haklarını savunmak boynumuzun borcudur. Aslı ahlaksızlık olan ve toplumun sinir uçlarına dokunan bu tip ahlaksızların normalleştirilmesine, özendirilmesine asla müsaade etmeyeceğiz” ifadelerini kullanarak tehdide devam etti.

Soruşturma başlatılacak

Bilgi Gökkuşağı, güvenceli bir ortam sağlanması için “Bu tehditler altında kendimizi güvende hissetmiyoruz, şiddetin olduğu bir tartışma olmaması için bugün dövizlerimizle orada olmayacağız. Ancak sesimizin duyulmasını ve rektörlüğün gerekli soruşturmaları yürütmesini istiyoruz” talebinde bulundu.

Öğrenci Destek Merkezi'yle görüştüklerini söyleyen Onur, “Merkeze giderek soruşturmanın başlaması için dilekçe verdik. Görevlilerle konuşurken grubun da bizim hakkımızda 'küfür ettiğimiz' gerekçesiyle dilekçe verdiğini öğrendik. Hem kulübümüz hem de bize saldıran grup hakkında soruşturma başlatılacak” dedi.


Etiketler: insan hakları, eğitim
nefret