18/12/2013 | Yazar: Kaos GL

Bilgi Üniversitesi’nin LGBTİ topluluğu Bilgi Gökkuşağı, LGBTİ öğrencilerin eğitim hayatında yaşadığı akran zorbalığını arşivleyecek bir çalışma başlattı.

Bilgi Gökkuşağı’ndan Akran Zorbalığı Çalışması Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Bilgi Üniversitesi’nin LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks) topluluğu Bilgi Gökkuşağı, LGBTİ öğrencilerin eğitim hayatında yaşadığı akran zorbalığını arşivleyecek bir çalışma başlattı. 1 haftada 100’ün üzerinde tanıklığın geldiği çalışmanın daha sonra kitaplaştırılması planlanıyor. Bilgi Gökkuşağı’nın yaptığı çağrı ise şöyle:
 
Biz İstanbul Bilgi Üniversitesinin Bilgi Gökkuşağı kulübünden LGBTQİ Öğrencileri olarak; ilk, orta, lise, üniversite öğrenim sürelerimiz içerisinde okullarımızda, yurtlarımızda maruz kaldığımız; homo/bi/transfobik, cinsiyetçi, ayrımcı, hedef gösteren eylem ve söylemleri arşivleyip basılı kaynak olarak sunmak istiyoruz.
 
Başlattığımız projenin temel taşı mağdur olduğumuz durumları görmezden gelen yönetimlerin karşısına çıkarmamıza yardımcı olabilecek bir kaynak. Belgelerin arşivlenmesinde hepinizin desteğine ihtiyacımız var. Arşivleme işleminden basıma kolay gidebilmesi için ricamız aşağıda belirttiğimiz yöntem üzerinden ilerlemeniz.
 
Mekân-Yer (Üniversite, Lise vb. - Kampüs, Yurt, Sınıf vb.), Tarih, Olay, Sonuç (varsa). Bu şekilde yazdıktan sonra ayyeterayol@gmail.com adresine gönderebilirsiniz. 

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam