02/03/2021 | Yazar: Kaos GL

Bilgi Üniversitesi Kadın+ Topluluğu kuruldu: “Kadın+’ları feminist, özgür ve görünür bir yaşam için dayanışmamıza çağırıyoruz!”

Bilgi Üniversitesi Kadın+ Topluluğu kuruldu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Bilgi Üniversitesi Kadın+ Topluluğu, “Kadın+’ları dayanışmamıza; direnişlerin, barikatların en önünde durmaya ve haklarımız, yaşamlarımız için mücadeleye çağırıyoruz!” çağrısıyla kuruldu:

“Biz kadın+'lar olarak, erkek egemen sistemin kadın düşmanı ve LGBTİ+ fobik saldırılarına yaşamımızın her alanında olduğu gibi kampüslerimizde de karşılaşıyoruz. Üniversitelerimize kadın düşmanı kayyum atayan, akademiyi kendi çıkarları ve gerici politikalarına göre yönetmek isteyen erkek devlet; bizleri ikincilleştirmeye, sınırlar çizmeye ve susturmaya çalışıyor. Kadın katillerini, tecavüz faillerini koruyup AK’lamaya çalışanlar, kadınları her türlü şiddete karşı koruyan İstanbul Sözleşmesini kaldırma girişimleriyle hayatlarımızı önemsizleştirmek istiyorlar. Üniversiteli kadınları büyük bir tehdit olarak görüp Kadın Üniversitesi açarak ve dolayısıyla kadınları kamusal alandan izole etmek, toplumsal cinsiyet rollerini pekiştirmek ve ‘makbul kadın’ sınırları çizmek istiyorlar.”

“Bilgi Kadın+ Topluluğu olarak mücadelemizi büyüterek bu ikincilleştirilmeye, yalnızlaştırılmaya ve ötekileştirilmeye karşı özgür, feminist, görünür bir hayat için sokaklarda ve kampüslerde isyanımızı haykıracağız. Üniversite içinde ve/veya dışında yaşanan taciz, tecavüz, şiddet olaylarını ve faillerin adını duyuracağız. Kadın akademisyenlerin ve öğrencilerin karşılaştığı mobbinge ve cinsiyetçi söylemlere feminist öz savunmamızla karşılık vereceğiz. Bilgi Üniversitesindeki kadın+ bireyleri dayanışmamıza; kadın düşmanı ve LGBTI+ fobik tüm kişi ve kurumlara karşı hep beraber direnişlerin, barikatların en önünde durmaya, haklarımızı ve yaşamlarımızı savunmaya çağırıyoruz. Sen de bizimle beraber kadın düşmanlarının kâbusu olmak ister misin?”

Topluluğa katılmak için buradan form doldurabilirsiniz. Ayrıca topluluğun Twitter profilini buradan takip edebilir, etkinliklerden haberdar olabilirsiniz.


Etiketler: kadın, eğitim
İstihdam