28/01/2014 | Yazar: Kaos GL

Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği, ilköğretim öğrencilerine bilim kadınlarının hikâyesini anlatacak.

Bilim Kadınlarının Hikâyeleri Ankara’daki Okullarda Anlatılacak Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği, ilköğretim öğrencilerine bilim kadınlarının hikâyesini anlatacak.
 
Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Pursaklar ilçesinde belirlediği okullarda başlatılacak “Benim Madam Curie’m” adlı örnek çalışmada kız çocuklarının meslek seçimlerini cinsiyetçi yönlendirmelerin dışında yapabilmesi hedefleniyor.
 
Türkiye’nin Bilim Kadınları Öğrencilere Tanıtılacak
Çalışma kapsamında Pursaklar’daki ilköğretim okullarında eğitim materyali olarak kullanılacak animasyon filmi astrofizikçi Dilhan Eryurt, patalog Kamile Şevki Mutlu, kimyacı Remziye Hisar ve siyaset bilimci Nermin Abadan Unat’ın bilim dünyasına katkılarını ve kendi alanlarında var olabilmek için verdikleri mücadeleyi anlatıyor.
 
“Benim Madam Curie’m”, adını bilim kadınlarının öncülerinden Polonyalı kimyager ve fizikçi Marie Curie’den alıyor. "Yaşam hiçbirimiz için kolay değil. Bir şeyleri başarmak için, yetenekli olduğumuza inanarak buna ulaşmak için usanmadan çabalamalıyız” diyen Curie, Türkiye’deki Madam Curie’leri görünür kılmak için sembol olarak kullanılıyor.
 
Uçan Süpürge çalışmaya ilişkin, “Çocukların geleceğe hazırlanırken, özellikle meslek planlamalarında ufuklarının açılmasını sağlamak gerekiyor. Meslek konusunda kalıplaşmış örnekler değil çocukların kendilerine rol modeli olacak başka mesleklerin de ayırdına varmalarıyla özellikle kız çocukların meslek seçimi konusunda tutumlarının değişmesi için önemli bir adım,” diyor.  

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam