11/04/2012 | Yazar: Ömer Akpınar

Bilkent Üniversitesi 12-13 Nisan tarihlerinde Toplumsal Cinsiyet ve Cinsellik Konferansı’na ev sahipliği yapacak.

Bilkent’te Toplumsal Cinsiyet ve Cinsellik Konferansı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Bilkent Üniversitesi 12-13 Nisan tarihlerinde Toplumsal Cinsiyet ve Cinsellik Konferansı’na ev sahipliği yapacak.
 
Bilkent Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı ile Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümleri öğrencilerinin hazırladığı 2. Lisans Öğrencileri Anglo-Amerikan Edebiyatı Konferansı 12-13 Nisan tarihlerinde Bilkent Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi C Blok Amfi’de gerçekleşecek.
 
“Ötekini Temsil Etmek” başlığıyla geçen yıl ilk kez düzenlenen konferans pek çok konuşmacı ve dinleyiciyi ağırlamıştı. Bu yılsa öğrenciler geçen yılki katılımcıların en ilginç olarak değerlendirdiği konulardan biri olan “Toplumsal Cinsiyet ve Cinsellik” üzerine makaleler sunacak, tartışmalar yürütecek ve fikir alışverişinde bulunacaklar.
 
Bu yılki konferansın panel başlıkları şöyle: “Cadılardan Crossdresser’lara”, “Aile Kodları”, “Ayrıcalıkların İllüzyonları”, “Kadına Karşı Toplum”,  “Sessiz Takımların Sesi”, “Queer Kimlikler”, “Karılar ve Hizmetçiler”, “Toplumsal Cinsiyet ve İktidarın Diğer Yapıları”, “Cinsiyetleri Etiketlemek”, “İktidar İlişkilerinin Çekirdeği Olarak Toplumsal Cinsiyet”, “Toplumsal Cinsiyetin Dil ve Kadın Ruhu Üzerindeki Etkisi” ve “Sinemada Kadın Temsilleri”.
 

Konferansın detaylı programı için: http://www.angloamericanbilkent.info/2012/Program_2012.htm


Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam