20/02/2013 | Yazar: Kaos GL

Baki Koşar Nefret Suçları ile Mücadele Haftası kapsamında düzenlenen Ana Nefret Bülteni yarın seyirci ile buluşuyor.

Bu yıl Baki Koşar Nefret Suçları ile Mücadele Haftası’nın açılışı bir enstalasyon sergisi ile başlıyor. 21 Şubat Perşembe akşamı 19:00′da bir kokteyl ile açılacak olan Ana Nefret Bülteni isimli sergi KaraPembe KarşıSanat Kolektifi imzasını taşıyor ve 24 Şubat Pazar akşamına kadar Alsancak Yakın Kitabevi’nin üst katında meraklılarıyla buluşuyor. Medya aygıtları ile kurulan iletişimin yönü ile yaygın tahakküm mekanizmalarının aynılaştığı noktanın sağlamasını, Türkiye’deki transfobi ile görmenin mümkün olduğunu düşünen Kolektif, yıllar geçtikçe değişen bir şey olup olmadığını sorgulatmayı deniyor.
 
Serginin manifestosunun bir bölümü şöyle; Medya aygıtları ile kurduğumuz iletişimin yönü ile yaygın tahakküm mekanizmalarının aynılaştığı noktanın sağlamasını, Türkiye’deki transfobi ile görmenin mümkün olduğunu düşünüyoruz. 90’lı yıllarda medyada sıklıkla yer alan trans haberleri, masum, temiz ve ahlaklı ailelerle, yok edilmesi gereken pislikleri tanıştırıyordu. Bu cümlede tırnak içine alınacak kelimelerin, pek çok kişi için muğlak oluşu da bu savı destekleyebilir.
Travesti terörü olarak sunulan her “haber”, gerçek dışı bir kurgu ile servis ediliyor ve açıkça nefret söyleminde bulunuyordu. Böylece nefret suçlarının sorumlularına bir iktidar mekanizması daha eklenmiş oldu.
 
Huzur dolu oturma odalarında, bozulmakta olan ahlakın habercisi televizyonlara dönük koltuklar, gösteriyordu ki buralar sistemin evlerdeki sınıfları, “haberler” ise sistemin en disiplinli pasif eğitim programlarıydı. Peki 20 yıldır ne değişti?
 
 
Ana Nefret Bülteni facebook sayfasına bu linkten ulaşabilirsiniz.  
 
Haftanın tüm programı için ise www.nefretsuclari.org adresini ziyaret edebilirsiniz. 

 


Etiketler: kültür sanat
İstihdam