04/05/2015 | Yazar: Kaos GL

İstanbul, İzmir ve Kocaeli’de Cumartesi gecesi (2 Mayıs) 4 trans saldırıya uğradı.

Bir gecede 4 transfobik saldırı: Nefrete inat, yaşasın hayat! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
İstanbul, İzmir ve Kocaeli’de Cumartesi gecesi (2 Mayıs) 4 trans saldırıya uğradı.
 
İzmir'de dün transfobi karşıtları saldırıları protesto etti - Fotoğraf: Semih Deniz
 
İstanbul
 
Şişli’de Gülşen adlı bir trans seks işçisi, arkadaşlarının iddialarına göre iki eski erkek müşterisi tarafından evinde bıçak ve şişle saldırıya uğradı. Şişli Etfal Hastanesi’nde uzun bir ameliyattan sonra yoğun bakıma alınan Gülşen'in yoğun bakımdan çıktığı bildirildi.
 
Gülşen ile dayanışma için hastaneye gidenler, Pazar sabahı 06.00 sularında bir başka trans seks işçisinin kurşunlandığını belirtti. Kadının durumunun iyi olduğu ifade edildi.
 
İzmir
 
Rüya adlı bir trans kadın, kimliği belirsiz kişiler tarafından sırtından bıçaklandı. Durumunun ağır olduğu belirtildi.
 
Kocaeli
 
Gebze’de yeni taşındaki evde yaşayan üç trans seks işçisi, bir müşterinin silahlı saldırısına uğradı. Kadınlardan biri bacağından yaralanarak hastaneye kaldırıldı.
 
İzmir’de saldırılara karşı basın açıklaması
 
İzmir’de transfobi karşıtları dün Azra Has Sokağı’nda buluşup saldırıları protesto etti. “Trans cezaevleri için ellerini sıvayan devlet, nefret saldırılarına karşı acil önlem almalı” denilen basın açıklamasında LGBTİ’lerin yaşam hakkının ihlal edildiğinin altı çizildi.
 
Eyleme İzmir LGBTİ İnisiyatifi, Eğitim-Sen 2 no’lu LGBTİ Komisyonu, Ahura LGBTİ İnisiyatifi, LeGeBİT, HDK İzmir LGBTİ Komisyonu, Siyah Pembe Üçgen İzmir Derneği, Dokuz Eylül Eşit Şerit, SDP LGBTİ komisyonu, Anarşist Komünist İnisiyatif, Kampüs Cadıları, Toplumsal Özgürlük Parti Girişimi, Liseli Kıvılcım, Egitim-Sen 1 ve 3 no’lu şubeler ve anarşistler katıldı.
 
Ankara: Transfobi öldürür
 
Ankara’da Pembe Hayat Derneği de bugün saat 19.00’da Yüksel Caddesi’nde İnsan Hakları Anıtı Önü’nde bir basın açıklaması yapacak. 

Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam