08/10/2009 | Yazar: Kaos GL

45 yaşındaki Ankaralı işadamı, İstanbul’da boğularak öldürüldü. Katil zanlıları yakalandı.

Bir gey daha öldürüldü  Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

45 yaşındaki Ankaralı işadamı, İstanbul’da boğularak öldürüldü. Katil zanlıları yakalandı.

Taraf ve Vatan gazetelerinde yer alan habere göre İstanbul’da arkadaşının evinde boğularak can veren Ankaralı gey işadamı Fehmi C’nin, (45) beraber olduğu kişiler tarafından öldürüldüğü ileri sürüldü. Zanlılardan Mustafa T. Diyarbakır'da yakalanarak çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, Mahmut B. de İstanbul’da yakalandı. 

Yeğeni geldiğinde buldu
İstanbul’da müteahhit bir arkadaşının evinde misafir olarak kalan amcasını ziyarete giden Sevilay C, evin kapısını açık gördüğü için şüphelenerek durumu Polise haber verdi. Evde inceleme yapan Polis ekipleri, darp edildikten sonra öldürüldüğü belirlenen Fehmi C’nin cesedi ile karşılaştı. Evde yapılan incelemenin ardından Fehmi C’nin arkadaş çevresini araştırarak takibe alan Polis, olay tarihinde İstanbul’da olması gereken Mustafa T’nin (23) olay günü cinayetten hemen sonra Diyarbakır’a gittiği bilgisine ulaştı.
 
Diyarbakır’da yakalanan zanlı tutuklandı
Şüphe üzerine gözaltına alınan ve mahkemeye çıkarılan Mustafa T, Diyarbakır’da çıkarıldığı nöbetçi mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Mustafa T’nin ifadelerinden de faydalanan İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Mahmut B’yi de gözaltına aldı. Susma hakkını kullandığı öğrenilen zanlı Mahmut B. (23), Asayiş Şube Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Adliye’ye sevk edildi.

Parkta tanışmış, yakınlaşmışlar
Öte yandan, iki zanlının, Fehmi C. ile parkta tanıştıkları ve bir süredir arkadaş oldukları öğrenildi.
Zanlıların, cinayetin ardından evde bulunan bir dizüstü bilgisayarı alarak kaçtıkları ileri sürüldü. Öldürülen Fehmi C’nin Ankara‘da kardeşiyle ortak oldukları bir marketi bulunduğu öğrenildi.
Zanlılardan Mahmut B’nin sabıkasız olduğu belirtildi.(AE)
 

Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam