05/02/2020 | Yazar: Kaos GL

Gazeteci M. Serdar Kuzuloğlu, yeni emojilerle ilgili konuştu: “Trans bayrağı, bebek bakan erkek, cinsiyetsiz insanlar ve dahası. Bütün renkleri ve tonları algılamayı öğreniyoruz. Bunu da çok değerli buluyorum.”

“Bir insanı nitelemek için cinsiyet fazlasıyla yetersiz kalıyor” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Gazeteci M. Serdar Kuzuloğlu, Facebook sayfasında iOS 13 güncellemesinin ardından yeni emojilerle ilgili yazdı. “Emoji'yi hep bir ‘evrensel kültür inşa hareketi’ olarak gördüm. 13. sürümde eklenen yeni sembolleri de bu mantıkla okuyorum. Trans bayrağı, bebek bakan erkek, cinsiyetsiz insanlar ve dahası. Bütün renkleri ve tonları algılamayı öğreniyoruz. Bunu da çok değerli buluyorum” diyen Kuzuloğlu, cinsiyetsiz emojilerle ilgili daha fazla bilgi almak isteyenler için Vikipedi’deki non-binary açıklamasının linkini paylaştı.

“Önemli olan kişinin cinsiyeti değil, mahareti”

“Her geçen gün biraz daha fazla gündem oluşturacak ‘cinsiyetsiz’ kavramının felsefesini şöyle özetleyebiliriz: Günümüzün vasıf ve yetenekleri ışığında bir insanı nitelemek için cinsiyet fazlasıyla yetersiz kalıyor. Mesela bir pilot örneğinde ‘kadın pilot’ ya da ‘erkek pilot’ yerine ‘iyi pilot’, ‘kötü pilot’ tanımları çok daha anlamlı ve işlevsel. Önemli olanın kişinin cinsiyeti değil, mahareti olduğuna yönelik bir vurgu olarak da düşünebiliriz” diyen Kuzuloğlu takipçilerine dönerek “Siz ne dersiniz?” diye sordu.

“Cinsiyetsizlikte ‘dayatılan’ nedir?”

“Cinsiyet dayatması olmasın diye ortaya çıkan cinsiyetsizlik kavramı, şimdi belirgin olmasa da insanlığın sonunu getirecek, bilimsellikten uzak bir dayatma halini alıyor. Bir dayatmayı başka bir dayatmayla kapatıyoruz. Cinsiyetin hiç bir önem arz etmemesi şuurunu edinmek yeterli olurdu. Ama olmaz. İlla bokunu çıkarmamız lazım. Çok ilginç bir yere gidiyor dünya” diyen bir takipçisine “Cinsiyetsizlikte 'dayatılan' nedir? Kimse zorla böyle bir kimliğe zorlanmıyor. Olan şey, kendini erkek veya kadın kimliğiyle tanımlamayan bir grubun ifade ve yaşam özgürlüğü. Size kim neyi dayatıyor çıkaramadım. Hassasiyetleri 'bokunu çıkartma' diye nitelemeye başlarsak sonu gelmez. Kılık kıyafetten ulusal marşlara, ibadet şekillerinden kurumsal unvanlara kadar tutunacak hiçbir kavram kalmaz” şeklinde cevap verdi.

Mevzu fonlara gelince...

Başka bir takipçisi ise Kuzuloğlu’na “Serdar bey inş bir fon şirketiyle fonlanmıyorsunuzdur biz müslüman kültür ve adetlerine inanışına ters bunlar, teknoloji ve uzay çağındayız diye her şeyi doğal göstermeyin, felsefi konuşmalarla insanların aklını bulandırmayın” yazdı. Kuzuloğlu ise fon vurgusunu tiye alarak “George Soros ile ‘fonlanıyorum’. Akşamdan fona yatırıyorlar beni yumuşayayım diye. Propaganda yapmadan önce de şekerle ovalıyorlar” dedi ve ekledi “Bunları bırakıp ‘cinsiyetsizlik’ konusuna dönersek; insanların cinsel yönden herhangi bir heves duymaması sizi neden bu kadar rahatsız ediyor? Bir insanın bakir / bakire ölmesi sizin için neden bu kadar kabul edilemez? Seks olmadan bir yaşam olmaz mı? Bunun müslümanlıkla, adetle ne ilgisi var? Bu kadar cahil, cühela bir nesil nerede yetişti? Her tür bilgiden ve yaşamdan nasıl bu kadar kopuk kaldınız? Şu genç yaşınızda içine düştüğünüz bu sığlığa, klişelere üzüldüm. Fon şirketiymiş. Ahahahahaaaa. ‘Cehalet ne güzel şey. Her şeyi biliyorsun’.”


Etiketler: medya
İstihdam