07/12/2012 | Yazar: Seçin Tuncel

‘Bir Modernizasyon Projesi Olarak Sosyal Hizmet ve Feminist Eleştirisi’ dersine Kaos GL katıldı

Bir Modernizasyon Projesi Olarak Sosyal Hizmet ve Feminist Eleştiri Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi KASAUM Kadın Çalışmaları Bölümünde Reyhan Atasu Topçuoğlu ve Gökçe Bayrakçeken Tüzel’in yürütücülüğünü yaptığı “Bir Modernizasyon Projesi Olarak Sosyal Hizmet ve Feminist Eleştirisi” dersine Kaos GL Derneği konuk olacak. Kaos GL’den Umut Güner, Heteronormativite ve sosyal hizmet üzerine bir sunum yaptı.
 
Umut Güner sunumunda LGBT’ler söz konusu olduğunda sosyal hizmet’in kullandığı genel kavramların LGBT’lerin hayatlarına nasıl yansıdığına bakmak gerektiğinin altını çizdi. Sosyal hizmetin kullandığı müdahale, çevre, müracaatçı, soysa sorun, kişisel çalışma, koruma, güçlendirme, işlevsellik kazandırma gibi kavramın Türkiye’deki Kamunun genel ahlak ve Türk Aile Yapısı gibi kavramlarla harmanlandığında ortaya çıkan heteroseksit tutumlar üzerine sunumunu gerçekleştirdi.
 

Sosyal Hizmet mevzuatının aile ve çocukla hizmet, gibi derslerin olması ama kadın ve sosyal hizmet gibi bir dersin seçmeli ders olarak sunulmasının aslında sosyal hizmet eğitimin kadın bakışı açısını gözler önüne serdiğini söyledi.  


Etiketler: insan hakları, eğitim
nefret