06/10/2009 | Yazar: Kaos GL

Tatil için geldiği Antalya'da dövülerek öldürülmüş halde bulunan Alman turist Agust Michael Nall'ın katil zanlısının, Akdeniz Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Buğra Ö.

Tatil için geldiği Antalya'da dövülerek öldürülmüş halde bulunan Alman turist Agust Michael Nall'ın katil zanlısının, Akdeniz Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Buğra Ö. (21) olduğu belirlendi.
Polis tarafından gözaltına alınan ve uzun süre boks sporuyla uğraştığı öğrenilen Buğra Ö., yaşlı turist ile olay günü Konyaaltı'nda gerçekleştirilen Oktoberfest Festivali'nde tanıştığını ve bira içtiklerini belirterek, "Gece eve giderken üstgeçitte karşılaştık. Bana cinsel ilişki teklifinde bulununca onu dövdüm. Amacım öldürmek değildi" dedi.

Bülent TATOĞULLARI/ ANTALYA (AHT)


Tatil için geldiği Antalya'da üç gün önce gece yarısı dövülerek öldürülmüş halde bulunan Alman turist Agust Michael Nall'ın katil zanlısının, Akdeniz Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Buğra G. (21) olduğu belirlendi.

Olay 3 Ekim gecesi saat 02.00 sıralarında Antalya Atatürk Bulvarı'nda meydana geldi. Alman turist Agust Michael Nall (69) üstgeçitte dövülerek öldürülmüş halde bulundu. MOBESE görüntülerini inceleyen polis, kırmızı tişörtlü ve kot pantolonlu birinin olay anında hızla kaçtığını saptadı. Daha sonra vatandaşlar, elbiseleri kanlı bir genç gördükleri ihbarında bulununca harekete geçen polis Akdeniz Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi 3. sınıf öğrencisi olan Buğra G.?yi gözaltına aldı.

İlişki teklif etti, çıldırdım
Olay günü, Antalya'da gerçekleştirilen Oktoberfest Festivali'ne katıldığını ve Agust Michael Nall ile burada tanıştığını belirten Buğra G., "Birlikte sohbet edip, bira içtik. Gecenin ilerleyen saatlerinde ben ayrıldım. Eve gidiyordum. Atatürk Bulvarı'ndaki üst geçitte Agust Michael Nall ile yeniden karşılaştık. İkimiz de alkollüydük. Bana parayla cinsel ilişki teklifinde bulundu. Bunun üzerine kendisine yumruk attım. Karşılık verince de kavga ettik. Yere düştüğünü görünce kaçtım. Amacım öldürmek değildi" dedi. Gözaltındaki zanlı, sorgusunun tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam