07/04/2017 | Yazar: Kaos GL

16 Nisan Referandumu için ‘Hayır’ kampanyası başlatan 250 sanatçı dün bir araya geldi.

Bir orman gibi kardeşçesine yaşamak için: "Hayır" Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

 

16 Nisan Referandumu için “Hayır” kampanyası başlatan 250 sanatçı dün bir araya geldi.

Nazım Hikmet’in “Davet” şiirini okuyan ve ardından Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihte ilk defa radikal bir rejim tartışmasının içerisinde olduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan Orhan Alkaya 16 Nisan'da yapılacak referandumda “hayır” oyu kullanacağını belirtti ve kararının gerekçelerini anlattı. Alkaya, “bizler politik ve şiirsel bir itiraz gerçekleştiriyoruz bugün” diyerek sürdürdüğü konuşmasında 250 sanatçının Nazım Hikmet’in ütopyasında buluştuğunu ifade etti.

Oyuncu Alkaya’nın konuşmasının ardından Vecdi Sayar, Gülriz Sururi, Edip Akbayram, Rutkay Aziz, Nur Sürer, Mirza Metin, Adnan Özyalçıner, Pelin Batu, Orhan Aydın, Defne Halman, Füsun Demirel, Ahmet Haluk Ünal, Tilbe Saran gibi farklı alanlardan sanatçılar referandum da “Hayır” oyu kullanmalarının gerekçelerini anlattı.

“Hayırlar çoğalacak”

Oyuncu Gülriz Sururi konuşmasında, “hayır” kararını “bugün tabi ki isyan ediyoruz” diyerek açıkladı. Oyuncu Sururi, hayırların çoğalacağına ve “hayır”ın kazanacağına olan inancına değindi.

Endişelendiren 17 Nisan

Toplantıda konuşan Rutkay Aziz, "'Hayır'ın kazanacağından emin olduğunu ancak kendisini “Hayır” sonrasının endişelendirdiğini ifade etti. “17'sinde bayram yapma hakkımızın olmadığını düşünüyorum. Hiç bayramlık bir durum yok. Yani 'Hayır'ın kavgasını sürdürmekle yükümlüyüz” diyerek bu kaygısını açıklayan Aziz, referandum sonrası için de sanatçıları mücadeleye davet etti.

“Hayır” için 250 imza

Sanatçıların 6 Nisan günü, Point Otel’de gerçekleştirdikleri basın toplantısının ardından Nazım Hikmet’in dizelerinin de yer aldığı “hayır” bildirisi 250 sanatçı tarafından imzalandı. Sanatçılar bu bildiri ile 16 Nisan Referandumunda herkesi “hayır” oyu vermeye davet ediyor.


Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam