14/09/2023 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL Derneği yıllık planlama kampı kapsamında Akademik ve Kültürel Çalışmalar Programı’ndan Aylime Aslı Demir ve Umut Güven gelecek dönem çalışmalarını anlattı.

Bir yılda 152 kişi Kaos GL dergisine yazdı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL Derneği, önümüzdeki dönemi planlamak üzere 4-8 Eylül tarihleri arasında kamp yaptı. Dernek çalışanlarının bir araya geldiği kampta Kaos GL’nin 2023 çalışmaları değerlendirildi, 2024’te neler yapacağı konuşuldu.

Kamp boyunca derneğin İnsan Hakları, Medya ve İletişim, Akademik ve Kültürel Çalışmalar ve Mülteci Hakları programları ayrı ayrı toplandı.

Kampın üçüncü gününde Akademik ve Kültürel Çalışmalar Programı’ndan Aylime Aslı Demir ve Umut Güven program çalışmalarını anlattı. Program koordinatörü Aylime Aslı Demir gelecek döneme dair çalışmaları şu sözlerle ifade etti:

“2024 Yılında Kadın Kadına öykü yarışmasını, Ankara Queer Sanat Programı’nı, akademisyen ağı ile ilgili çalışmalarımızı ve Feminist forumu düzenlemeye; hakemli queer çalışmaları dergimiz Kaos Q+’ı yayınlamaya devam edeceğiz. Notabene Yayınevi ile iş birliği yaptığımız queer seriden de yakın zamanda yeni bir kitabımız yayımlanacak. Gelecek yılların ve çalışmalarımızın bizleri güçlendirmesini ve daha fazla bir arada olmayı temenni ediyorum.”

Kaos GL Dergisi “Performans” ve “Siyasal Şiddet” sayıları okurla buluşacak

Program toplantısı Umut Güven’in aktarımlarıyla devam etti. Kaos GL Dergi Editörü Güven, son bir yılda yayımlanan Kaos GL Dergisi sayılarından şu sözlerle bahsetti:

“Zor zamanları atlatırken güçlendirici deneyimleri konuşmanın önemine inanıyoruz, dergi temalarımızı seçerken de buna dikkat ediyoruz. Bu yüzden “Tahayyül”, “Umut”, “Esenlik” gibi dosya konuları okuyucu ile buluştu. Bir yandan da HIV alanında hazırladığımız iki farklı dosya ile LGBTİ+ arşivine önemli bir katkıda bulunduğumuza inanıyorum. Son bir yılda 152 farklı kişiyle Kaos GL Dergisi’nde birlikte çalıştık. Dergilerimiz binlerce kişiye basılı olarak ulaşırken, son sayılar dijital mecralarda dokuz bine yakın okunma aldı.”

Toplantı gelecek yıl yayımlanacak olan dergi temalarının konuşulmasıyla devam etti. Yayın Kurulu ekibi, “Performans”, “Siyasal Şiddet” gibi dosya konularının 2024 yılında okurla buluşmasına karar verdi.

Program hakkında

Akademik ve Kültürel Çalışmalar Programı, Türkiye ve dünya genelindeki kültür politikalarına, temsil ideolojilerine ve birey/grupların var oluş hallerine queer/LGBTİ+ perspektifinden tartışma zeminleri yaratmayı hedefler. Program, sempozyum, forum, sergi, homofobi karşıtı buluşma gibi etkinliklerin beraberinde düzenli olarak güncel ve akademik yayınlarla queer ittifaklar geliştirmeyi, tektipleştiren politik ve kültürel ekseni dönüştürmede etki yaratmak için çalışıyor.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam