11/03/2024 | Yazar: Kaos GL

Truss, sunduğu yasa tasarısının cinsiyeti biyolojik olarak tanımlayacağını söyledi.

Birleşik Krallık Eski Başbakanı Liz Truss, parlamentoya trans karşıtı yasa tasarısı sundu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Birleşik Krallık Eski Başbakanı Liz Truss; trans kadınların, “kadınlara özel alanlardan” men edilmesini ve kadın sporlarında yarışmasını engellemeyi ve cinsiyet uyum süreçlerini zorlaştırmayı amaçlayan bir yasa tasarısını Birleşik Krallık parlamentosuna sundu.

Pink News’te yer alan habere göre; Birleşik Krallık'ın en kısa süre görev yapan başbakanı Liz Truss’ın sunduğu yasa tasarısı, Sağlık ve Eşitlik Yasaları (Değişiklik) Yasa Tasarısı adını taşıyor. 15 Mart Cuma günü milletvekilleri tarafından tartışılması beklenen yasa tasarısı, Birleşik Krallık parlamentosunun internet sitesinde şöyle tanımlanıyor:

 "18 yaşın altındaki çocukların hormon tedavisine erişimini düzenlemek; okullarda ve diğer ortamlarda sosyal geçiş uygulamalarına ilişkin hükümler getirmek; korunan cinsiyet özelliğinin anlamına ilişkin hükümler getirmek ve bağlantılı amaçlar için bir tasarı"

Muhafazakar lider Truss, tasarının cinsiyeti yasada biyolojik olarak tanımlayacağını ve kendi görüşüne göre "kendini kadın olarak tanımlayan biyolojik erkeklerin kız ve kadın tuvaletlerine ve spor müsabakalarına erişebildiği saçma ve tehlikeli durumu" sona erdireceğini söyledi.

Son aylarda trans haklarını sıklıkla hedef alan Truss, geçen ay ABD'nin Maryland eyaletinde düzenlenen Muhafazakar Siyasi Eylem Konferansı'nda (CPAC) yer alarak aşırı sağcı grup ve figürlerle bir araya gelmişti. Truss, söz konusu konferansta "trans aktivistlerin" kamu hizmetine sızdığını iddia etmişti. Bundan önce Truss LGBTİ+ hareketini "aşırı solcular" olarak tanımlamıştı.


Etiketler: insan hakları, kadın, sağlık, dünyadan, sağlık hakkı
İstihdam