10/12/2014 | Yazar: Kaos GL

Birleşik Krallık’ta İşçi Partisi, görme engelli bir trans kadını genel seçimlerde parti adayı olarak seçti.

Birleşik Krallık’ta İşçi Partisi’nden trans aday Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Birleşik Krallık’ta İşçi Partisi, görme engelli bir trans kadını genel seçimlerde parti adayı olarak seçti.
 
Emily Brothers ile İşçi Partisi lideri Ed Miliband
 
İşçi Partisi, Mayıs ayında yapılacak genel seçimlerde Sutton ve Cheam seçim bölgesinde yarışacak adayı olarak görme engelli bir trans kadın olan Emily Brothers’ı seçti. Parti lideri Ed Miliband, “pozitif bir rol model” olmak istediğini belirten Brothers’ın adaylığından gurur duyduğunu söyledi.
 
Koalisyon hükümeti dezavantajlı gruplara yaramadı
 
Mevcut koalisyon hükümetinin engelliler ve diğer dezavantajlı gruplara büyük zararlar verdiğini belirten Brothers, PinkNews’a verdiği röportajda özellikle kurumsal ayrımcılığın engelliler ve transların yaşamlarını olumsuz etkilediğini söyledi: 

“Engelliler için bu binalara ya da bilgiye erişim olabilirken, translar için doğru sağlık desteği ve belli hizmetlere erişim olabiliyor.”
  
“İnternetle birlikte yalnız olmadığımı anladım”
 
“Bir kör olarak, en büyük engellerden biri bilgiye erişim sıkıntısıydı. Bilgisayarların olmadığı bir dünyada büyüdüm ben. Braille [alfabesi] ve kasetlerdeki bilgiler sınırlıydı. Ancak internetle birlikte araştırıp çok daha fazla bilgiye ulaşabildim. Dünyada benim gibi başkaları da vardı ve bunu bilmek benim için devrim niteliğindeydi.”
 
Brothers’ın gündeminde sağlık hizmetleri var
 
İngiliz Ulusal Sağlık Hizmeti’ndeki kesintileri eleştiren Brothers, sağlık hizmetlerinden kişisel olarak sıklıkla yararlandığını ve standartların yükseltilmesi gerektiğini belirtti.
 
Brothers, translara yönelik danışmanlık desteğinin de sağlık hizmetleri kapsamında düşünülmesi gerektiğine dikkat çekti.  

Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam