16/07/2015 | Yazar: Kaos GL

Birleşmiş Milletler, Türkiye’deki LGBTİ’lere ayrımcılık ve şiddet olaylarından dolayı duyduğu endişeyi dile getirdi.

Birleşmiş Milletler: ‘Saygılı olun’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Birleşmiş Milletler, Türkiye’deki LGBTİ’lere ayrımcılık ve şiddet olaylarından dolayı duyduğu endişeyi dile getirdi.
Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Rupert Colville İsviçre’nin Cenevre kentinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye’deki yetkilileri homofobik ve transfobik şiddet ile ayrımcılığa karşı mücadele için etkin önlemler almaya çağırdı.
 
Onur Yürüyüşü’ne neden saldırıldı? 
 
BM’nin açıklaması geçtiğimiz ay İstanbul’daki LGBTİ Onur Yürüyüşü’ne yönelik polis saldırısı sonrası yapıldı. Colville, Onur Yürüyüşü’ne saldırılara anlam veremediklerini söyledi.  
 
Katliam çağrısı hatırlatıldı
 
Ankara’da LGBT’ler  için öldürme çağrısı yapan afişler de hatırlatıldı. Colville, polis ve savcıları gerekli önlemleri almaya çağırdı. Colville, açıklamasında özetle şunları söyledi:
 
"Ankara’da LGBTİ bireyleri öldürme çağrısı yapan afişler, İstanbul’da eşcinsel bir erkek grubuna yönelik homofobik saldırı ve Kemal Ördek’e yönelik cinsel saldırı, darp ve gasp, sadece son iki haftada kayda geçen olaylar arasında yer alıyor. Polis memurlarının saldırıyı önemsizleştirmesi, ayrımcı bir kullanması, mağduru şikâyetinden vazgeçirmeye çalışması ve saldırganların tehditlere karşın herhangi bir güvenlik sağlamaması konusundaki iddialar hakkında da endişeliyiz. Bu olaylar, 13’üncü İstanbul Onur Yürüyüşü’nde barışçıl bir şekilde toplanan bireylere polisin dayanağı olmayan şiddet kullanımını takiben gerçekleşti. Türkiye yetkililerini, homofobik ve transfobik şiddet ve ayrımcılığa karşı mücadele için etkin önlemler almaya, LGBTİ bireylerin barışçıl toplanma ve ifade özgürlüğünü garanti altına almaya ve suç mağduru LGBTİ bireylere saygı ve haysiyet çerçevesinde davranmaya çağırıyoruz."

Etiketler: insan hakları
İstihdam