29/07/2013 | Yazar: Esra Ar

Birleşmiş Milletler, LGBT’lere yönelik son zamanlarda gittikçe artan şiddet ve cinayetlere karşı LGBT’leri korumayı amaçlayan Free and Equal (Özgür ve Eşit) adlı bir kampanya başlattı.

Birleşmiş Milletler’den Mesajınız Var: Yalnız Değilsin! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Birleşmiş Milletler, LGBT’lere yönelik son zamanlarda gittikçe artan şiddet ve cinayetlere karşı LGBT’leri korumayı amaçlayan Free and Equal (Özgür ve Eşit) adlı bir kampanya başlattı.
 
Son zamanlarda, özellikle Rusya ve Afrika’da genişleyen LGBT karşıtı hareketlerle birlikte dünyanın her bir yanından birçok LGBT eylemcisi Birleşmiş Milletler’den destek istemişti. 27 Temmuz Cumartesi günü bu çağrılara cevap geldi.
 
Birleşmiş Milletler’in LGBT hakları için başlattığı ilk evrensel eğitim kampanyası olan Özgür ve Eşit, öncelikle ülkelerdeki yasal reformlara ve eğitim çalışmalarına odaklanacak.
 
Kampanyanın en büyük amacı, yasalardan önce düşünce ve anlayışları değiştirebilmek.
 
Herkes Eşit ve Özgür Doğar
İnsan Hakları Genel Müdürü Navi Pillary, 27 Temmuz Cumartesi günü Güney Afrika’da gerçekleşen kampanya açılışında “Tutumları değiştirmek hiçbir zaman kolay değildir ama daha önce başka meselelerde bunu başardık. Bu meselede de birçok ülkede olumlu değişiklikler görüyoruz,” dedi. 
 
Pillay, “Birleşmiş Milletler’in İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi tüm insanlara eşit ve özgür doğdukları bir dünya vadediyor. Bu haktan kimse mahrum bırakılamaz,” dedi.
 
Özgür ve Eşit kampanyası, yıl boyunca internet sitesinde LGBT’lerle röportajlar yayınlayacak ve diğer medya araçlarını kullanarak LGBT’lerin bazı ülkelerde neden hedef gösterildiğini tartışacak.
 
Rusya ve Zimbabve LGBT’lere Zulmetmekten Vazgeçmeli!
Özgür ve Eşit kampanyası özellikle Rusya ve Zimbabve’deki şiddeti durdurmak için harekete geçeceklerini açıkladı. Navi Pillay, daha önceki bir açıklamasında bu ülkelerdeki homofobinin ‘kabul edilemez’ olduğunu söylemişti.
 
Zimbabve’deki en son haber, Başbakan Robert Mugabe’nin eşcinsellerin kafalarını kesmekle tehdit etmesiydi.
 
Rusya’da ise LGBT gençlerin neo-Nazi gruplar tarafından kaçırılıp işkence görmesi sosyal medyada büyük eleştiri topladı. Hükümet, bu konu hakkında henüz bir açıklamada bulunmadı.  

Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: insan hakları
nefret