15/10/2021 | Yazar: Aslı Alpar

Birleşik Krallık, Birmingham’daki yetkililer LGBTİ+’lara yönelik artan nefret saldırılarına karşı hangi önlemleri aldı?

Birmingham’daki homofobik saldırılara yetkililerden tepki: “Nefret kazanmayacak” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Fotoğraf: Birmingham Pride, 2019

Birmingham’da LGBTİ+’lara yönelik artan nefret saldırılarına karşı kolluk tedbiri arttırdı ve İngiltere ile Galler'de kolluğu denetlemekten sorumlu PCC nefret suçu mağdurlarını destekleyici yeni politikalar geliştirdi.

Megan Archer’in haberine göre Birleşik Krallık, Birmingham’da LGBTİ+’lara yönelik artan nefret saldırılarının sonuncusu John-Paul Kesseler oldu. Kesseler, bir adamla el ele tutuştuğu için homofobik bir kişinin saldırısına uğradı.

LGBTİ+ hakları aktivisti Kelly, "Topluluğumuzun üyeleri olanlardan sonra oraya seyahat etmekten korkuyor” diyor.

Yetkililer ne yaptı?

Saldırıların ardından bölge güvenliğinden sorumlu Simon Foster, West Midlands Belediye Başkanı Andy Street ve Birmingham Kent Konseyi lideri Ian Ward ortak bir açıklama yaptı.

Açıklamada, “Birmingham'daki son zamanlardaki tiksindirici, homofobik saldırılar, üçümüzü de eşit ölçüde tiksindiriyor. Birinin varoluşu veya sevdiği kişi nedeniyle saldırıya uğraması kabul edilemez. Ancak nefret kazanamayacak ve homofobiklere mesajımız onların Birmingham'ı temsil etmedikleri ve asla temsil etmeyecekleri. Herkesin güvende hissetmeye hakkı var” dedi.

Açılamanın ardından saldırıların yaşandığı bölgede homofobik saldırganları engellemek için kolluk güçlerinin devriyesi arttırıldı ve PCC nefret suçu mağdurlarını desteklemek için 200 bin Sterlin değerinde yeni bir hizmet başlattı.

 


Etiketler: insan hakları, nefret suçları, dünyadan
İstihdam