18/01/2022 | Yazar: Kaos GL

Haklar alanında farkındalık içerikleri yayımlayan Angst, Kaos GL’den Aslı Alpar’la söyleşti.

“Biseksüel bir kadınım, sergide kuir çalışmalarımın bulunması gerekiyordu” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Fotoğraf: Alara Demirel / Angst

Haklar alanında farkındalık yayımı yapan Angst, Kaos GL’den Aslı Alpar’la söyleşti. Alpar’ın 17 Aralık-9 Ocak tarihlerinde, Ankara, Çağdaş Sanatlar Merkezi’ndeki “Olay Yeri” sergisi üzerine yayımlanan söyleşiyi, Ansgt’tan Alara Demirel gerçekleştirdi.

Angst’ın on dokuzuncu sayısında gerçekleşen söyleşide Demirel şöyle soruyor:

“Olay Yeri’nde Lubunca kullandığın işlerin var. Sansürün devlet yoluyla normalleştirildiği bu zamanda Çankaya Belediyesi’nde gerçekleşen sergide bu işlerin seçilme süreci nasıl ilerledi?”

Alpar soruya şöyle yanıt veriyor:

“Bu sergiden “Ak Parti’nin 19 yılının bendeki karşılığı,” diyerek bahsedebiliriz. Seçilen işler, 19 yıllık bir sürecin sonucu; hâliyle birkaçı da 19 yıldır LGBTİ+ haklarının ihlal edilmesine dair yaptıklarım. 2017’de KaosGL’de Çizgili Gullüm isimli bir çizgi köşesine başlamıştık — burada gündemden olayları madileyerek veriyorduk. Lubunca işler bu dönem ortaya çıktı.

“Ben tam bir Ak Parti dönemi çizeriyim — üniversitede başladım ve onlarla birlikte başladığım için elimde 19 yıllık bir külliyat olduğunu söyleyebilirim. İşleri seçmek çok zor oldu ama açık biseksüel bir kadın olarak mutlaka kuir çalışmalarımın bulunması gerektiği kararına vardık.”

Söyleşinin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam