31/10/2018 | Yazar:

The Bi Life, biseksüellere dönük önyargıları ve bu önyargılarla mücadeleyi ekranlara taşıyor.

Biseksüel hayatlar Britanya ekranlarında Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Biseksüel reality show’u The Bi Life, biseksüellere dönük önyargıları ve bu önyargılarla mücadeleyi ekranlara taşıyor.

Britanya’dan TV kanalı E!’nin çığır açan şovu The Bi Life biseksüel topluluğu temsil etme biçimi ve utanç vericilik damgasını yıkmaya yardımcı olması sebebiyle sosyal medyada övgü topluyor.

Shane Jenek ve kendisinin drag karakteri Courtney Act tarafından sunulan The Bi Life Barselona’da bir villada yaşayan, partilere katılan ve randevulaşan bir grup ‘seksi yalnız’ın hayatını takip ediyor.

Bir Twitter kullanıcısı, programa dair, “Görünürlük, LGBT bireylerin toplumdaki ileriye dönük hareketleri için en önemli şey. @EOnlineUK ve @courtneyact’ı #TheBiLife ile bunu sağladıkları için takdir ediyorum” yorumunda bulundu.

Programın – Birleşik Krallık’taki ilk biseksüel reality date programı – ilk bölümü altı oyuncuyu bizlere tanıtıyor: Michael, Daisie, Matt, Mariella, Ryan ve Loannie.

İlk bölüm, Jamaika’nın profesyonel yüzücüsü Michael’ın – PinkNews’a aralarında cinsel bir kimya olmadığını söylese de – ilkokul öğretmeni Ben ile çıktığı ilk randevusunu anlatıyor.

Personel güçlendirme müdürü Sanjay Sood-Smith attığı bir tweetinde şunları belirtti: “#TheBiLife, insanları Bi/Queer kimlikler hakkında eğitirken, stereotipleri ve damgaları yıkarken; First Dates, Love Island, Celebs Go Dating, Googlebox ve Real World gibi programların da sevimli, eğlenceli bir karışımı. Ben BUNUN. İÇİN. BURADAYIM.”

Bölüm, açılmak üzerine tartışan kadınları ve karşılaştıkları bifobiyi de gösteriyor.

Leonnie, yakın zamanda, biseksüel olduğu için “açgözlü” olduğunu söyleyen eşcinsel bir erkek tarafından ayrımcılığa uğradığını ve kendisinin şu cevabı verdiğini söyledi: “Kendini eğitmen gerekiyor.”

Leonnie, annesine ve kız kardeşine açılmaya çekindiğini de ekledi: “Kız kardeşim için üzülüyordum çünkü ben bir kızla birlikte olduğum için onun okulda zorbalığa uğramasını istemiyordum… Bu güzel değil.”

Daisee, kendisi biseksüel olarak açıldıktan sonra erkek kardeşinin okulda zorbalığa uğradığını söyledi: “Bu kalbimi kırdı. Hiçbir şey yapamadım.”

Programın ardından PinkNews’a konuşan Daisie, “Bunun küçük kardeşimi ne kadar etkilediğini fark edemedim. Kimseye söylemedi. Bunu öğrendiğimde gerçekten zor olduğunu gördüm. İnsanların okulda zorbalığa uğradığının ve bununla ilgili hiçbir şey yapılmadığının bilinmesi gerekiyor. Kardeşimin üzerinde yarattığı etki nedeniyle biseksüel olmaktan biraz utandım belki de” dedi.

Programda tartışılan konu izleyiciler arasında yankı uyandırdı. Bir Twitter kullanıcısı programın ardından şunları dile getirdi: “Bayıldım! Biseksüel bir kişi olarak böylesi bir temsiliyeti bir televizyon programında görmek inanılmaz, genç, saklanmış (ve biraz korkmuş) kendime gidip bunu söylemek istiyorum.”


Etiketler: medya
İstihdam