26/07/2018 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL’nin biseksüellere odaklanan broşürü “Bi+seksüeller Burada!” yayımlandı.

“Bi+seksüeller Burada!” çıktı! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL’nin biseksüellere odaklanan broşürü “Bi+seksüeller Burada!” yayımlandı.  

Kaos GL Derneği’nin “Bi+seksüeller Burada!” broşürü, biseksüel kimliğe ve biseksüel+ların yaşadığı ayrımcılıklara odaklanıyor. Broşür, “Minik Bi+ Sözlük”, “Biseksüel nedir?”, “Peki ya Biseksüeller?”, “Bi+seksüel Sağlığı”, “İlk Biseksüel Manifestosu”, “Monoseksizm ve Bi+fobi aynı şey mi?” ve “Dünyada Biseksüel Örgütlenmeler” olmak üzere yedi bölümden oluşuyor.

İlk bölüm, broşürde kullanılan terimleri açıklıyor. “Biseksüel nedir?” ise kavramın ortaya çıkışına ve güncel anlamına ışık tutuyor. Üçüncü bölüm olan “Peki ya Biseksüeller?” bi+seksüeller hakkında sıkça sorulan sorulara ve yanlış bilinenlere açıklama getiriyor. “Bi+seksüel Sağlığı” bölümü ise bi+seksüellerin sağlık hizmetlerine erişimine odaklanıyor. “İlk Biseksüel Manifestosu” bölümü, dünyada “şimdilik” bilinen ilk biseksüel manifestosunu sunuyor. “Monoseksizm ve Bi+fobi aynı şey mi?” bölümü monoseksizm ve bi+fobinin ilişkisine ve kapsam farklarına değiniyor. Broşürün son bölümü olan “Dünyada Biseksüel Örgütlenmeler” ise bi+seksüel örgütlerini kısaca tanıtıyor.

“Bi+seksüeller Burada!” broşürünün dijital versiyonuna buradan ulaşabilir, örgütünüze ya da kurumunuza basılı hâlini temin etmek için bilgi@kaosgldernegi.org adresine e-posta ile ulaşabilirsiniz.


Etiketler: medya
nefret