05/07/2021 | Yazar: Kaos GL

Bitopya, Maz Hedgehog’in bifobi ve trans kadın düşmanlığı arasında kurduğu kesişime dair floodunu Türkçeleştirdi: “Penise yakınlık doğalında şiddetli bir şey olarak görülüyor. İnsanlar patriyarkal şiddet peniste yer alıyormuş gibi davranıyorlar, oysa patriyarkanın kendisinde yer alıyor.”

Bitopya’dan flood çeviri: Bifobi ve trans kadın düşmanlığı kesişimi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Dünyadaki bi+ politika ile Türkiye arasında köprüler oluşturmayı, feminist ve queer bir bakış açısıyla biseksüellik ve bi+ politikayı Türkiye’deki LGBTİ+ hareketin gündemine sokmayı dert edinen bir  Bitopya, biseksüel bir şair olan Maz Hedgehog’un bifobi ve trans kadın düşmanlığı arasında kurduğu kesişime dair Twitter’da yayınladığı tweet serisini Türkçeleştirdi.

Bitopya çeviriyi “Şişmanfobi ve bi+ düşmanlığı üzerine yazdığı bir yazısının çevirisini de paylaşmayı umduğumuz Maz Hedgehog’un bu akışını, ne yazık ki Twitter’da sürekli tanık olduğumuz trans dışlayıcılık yüzünden ve bunun bi+ düşmanlığı ile olan ilişkisinin altını çizmek açısından Türkçe’ye çevirerek paylaşmayı önemli bulduk” notuyla paylaştı:

“Bifobi ve trans kadın düşmanlığı arasında, penise yakınlığın içkin olarak zarar verici olarak görülmesi anlamında kesişim var. Penise yakınlık (bence) doğalında şiddetli bir şey olarak görülüyor. Trans feminenlerin kaçınılmaz biçimde saldırgan/tehdit olduğu yönünde bir varsayım var ve Bi+’ların (natrans) kadın partnerlerini fazladan tehlikeye sokacağı varsayımı mevcut. Bu gerçekten saçma. İnsanlar patriyarkal şiddet peniste yer alıyormuş gibi davranıyorlar, oysa patriyarkanın kendisinde yer alıyor. Penis natrans erkeklerin şiddet faili olmasına neden olmaz, buna neden olan patriyarka. Penise sahip olmak baskıcı davranış göstermeye neden olmaz. Patriyarkal kurgu natrans erkeklerin paçayı kurtarmasını sağlar. Bir sınıf olarak natrans erkekler baskıcıdır bunun nedeni testislerinin onları kontrol etmesi değil, çıkarlarına hizmetin söz konusu olmasıdır. Testesteron erkek şiddetinin öz suyu değildir. Natrans erkekler şiddet gösterir çünkü böyle bir güçleri var ve ceza almıyorlar.”

Bitopya’ya buradan göz atabilirsiniz.


Etiketler: medya, yaşam
İstihdam