09/05/2022 | Yazar: Aslı Alpar

Arnavutluk’un başkenti Tiran’da LGBTİ+ Onur Yürüyüşü bu yıl “Biz bir aileyiz” temasıyla gerçekleşecek.

“Biz bir aileyiz çünkü aile; kabul, koşulsuz sevgi ve esenlik demek” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Fotoğraf: Tiran Pride, 2918

Arnavutluk’un başkenti Tiran Onur Yürüyüşü’ne hazır.

Covid-19 pandemisinden iki yıl sonra gerçekleşecek Tiran Pride “çeşitliliği, sevgiyi,  dayanışmayı ve topluluk üyeleriyle aileler arasındaki ilişkiyi kutlamak için” geri dönüyor.

“Biz bir aileyiz” temasıyla gerçekleşecek Tiran Pride 21 Mayıs’ta gerçekleşecek.

Tiran Pride’ın mesajı şöyle:

“Biz bir aileyiz; temamız sevgi ve aile sıcaklığı mesajını iletiyor. Ailenin önemi ve çeşitliliği konusunda farkındalık yaratmaya çalışıyor. Biz bir aileyiz; çünkü topluluğumuz yıllardır dayanışma içinde büyük bir aile oldu. Ailemiz koşulsuz sevgiye, ilgiye, saygıya ve birbirimizi kabul etmeye dayanır.

“Biz bir aileyiz; çünkü LGBT İQ+ aileler tartışmasız olarak ailelerin bir parçasıdır. Bizim ailelerimiz toplumun parçasıdır. Farklılıklara nefret yerine sevgi ve bağlılıkla yaklaşır.

“Cinsiyete dayalı şiddet, zorbalık, baskı, cinsiyetçilik, cinsiyet seçici kürtaj (bebeğin tahmini cinsiyetine dayalı olarak hamileliği sonlandırma), psikolojik baskı, ekonomik şiddet ve her türlü şiddet, ayrımcılık veya dışlama ile mücadelelerinde ailelerle dayanışmayla birleşiyoruz.

biz-bir-aileyiz-cunku-aile-kabul-kosulsuz-sevgi-ve-esenlik-demek-1

“Biz bir aileyiz; çünkü ailelerin hepsi güven veren, destekleyen ve kabul edici olmalı! Aile, kabul, koşulsuz sevgi ve esenlikle eş anlamlı olmalı. Herkesin tam potansiyelini gerçekleştirebileceği ortama ihtiyaçları var .

“Bu ve daha pek çok nedenden dolayı 21 Mayıs Cumartesi günü, baskı ve eşitsizliği protesto etmek ve her şeyden önce AİLE SEVGİSİ'ni kutlamak için, Tiran'ın renkli sokaklarında yürüyoruz. 

“Bize katılın çünkü aşk herkesindir! Bizimle yürüyün çünkü çeşitlilik her toplum için bir değerdir! Bize katılın çünkü biz bir aileyiz!”


Etiketler: yaşam, aile, dünyadan
İstihdam