02/08/2010 | Yazar: KAOS GL

Biz hala internet sansürü ile mücadele edelim, 

Bizde Yasaklandı Ama Şimdi Bir Bienal İle Karşımızda… Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Biz hala internet sansürü ile mücadele edelim, youtube‘a girmek üzere binbir yol deneyelim, dünyanın bir yerlerinde tam da bizim için “tü kaka” ilan edilen bir web sitesi üzerinden olumlu, yararlı ve yenilikçi, sanatsal bir etkinlik gerçekleşsin.
 
Geçtiğimiz 20 yılın önemli sanat alanlarından biri olan internet artmedia artdigital art üzerine bir güzelleme olarak Guggenheim Müzesi ve Youtube işbirliği ile ilk video bienali önümüzde dönemde Guggenheim Müzesi New York’ta olacak. Bienalde yer alacak videolar ise youtube.com/play adresinden yapılacak başvurular ile kabul edilecek.
 
YouTube Play. A Biennial of Creative Video online video alanında yetenekleri keşfetmeyi ve izleyicisiyle buluşturmayı hedefleyen bir etkinlik. Youtube ve Guggenheim ile HP işbirliğinde geliştirilen Youtube Play, tüm dünyadan yenilikçi, orijinal ve şaşırtıcı videoları, teknik, deneyim ya da bütçesini gözetmeksizin değerlendiriyor. Bu dünya çapındaki etkinlik “şimdi” ne var üzerine bir araştırma değil, sonraki nedir üzerine bir araştırma diye lanse ediliyor etkinliğin web sitesinde.
 
Projenin yan dalı olan diğer bir etkinlik ise The Take. The Take, Youtube Play ile birlikte devam eden, A Biennial of Creative Video’dan esinlenerek Guggenheim ve Youtube Play tarafından yaratılmış, uzmanlar ve dünyadan film, video ve internet sanatçıları tarafından yazılan yazıların yer aldığı, dijital içerik, video art tarihi ve online video, sanat ve bu bileşenlerin reel hayata etkileri üzerine bir tartışma sunmayı hedefleyen bir blog.
 
15 Temmuz’dan 1 Ekim’e kadar the Take internet ve video art tarihi, global izleyiciyle bağlantı, youtube’dan önceki video paylaşımı, online kimlik ve vlogging (video blogging), müzeler ve sanat enstitüleri konusunu ele alacak  ve haftalık  olarak yenilenecek. The Take aracılığı ile önemli sanatçılar favori Youtube videolarını paylaşırken; Guggenheim da ilgili isimlerle yapılan röportajları yayınlayacak.
 
The Take’i ziyaret ederek  siz de görüş ve fikirlerinizi de paylaşabilirsiniz.
 
Nasıl katılacaksınız?
31 Temmuz’a kadar vaktiniz var. Geçtiğimiz 2 yıl içinde yaratılmış yeni ya da varolan bir video ile Youtube.com/play adresinden katılımda bulunabilirsiniz. Başvuru herhangi bir biçimde; animasyon, hareketli grafik, anlatıcı, anlatıcı olmayan ya da belgesel, müzik videosu ya da tamamen yeni bir sanat biçiminde yaratılmış yaratıcı bir video olabilir.
 
Peki seçim süreci nasıl işleyecek?
Başvurular kapandıktan sonra Guggenheim 200 videoyu seçecek. Daha sonra, uzmanlar, seçkin sanatçılar, film yapımcıları, grafik tasarımcılar ve müzisyenlerden oluşan bir seçici kurul ile 20 videoya kadar bir seçim yapılacak. Ve son olarak 21 Ekim’de Guggenheim Museum’da özel bir açılış ile izleyiciye sunulacak. Gösterim 22 ve 23 Ekim’de de Berlin, Bilbao ve Venice Guggenheim Müzeleri ile eş zamanlı olarak izleyiciye açık olacak.


Etiketler: medya
nefret