04/11/2022 | Yazar: Kaos GL

“Bize göre Arkadaş: Queer politik bir figür olarak Arkadaş Z. Özger” söyleşisi 6 Kasım’da Ka Mekan’da.

Bize göre Arkadaş: Queer politik bir figür olarak Arkadaş Z. Özger Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Ankara Queer Sanat Programı konuk sanatçılarından Şafak Şule Kemancı’nın kişisel sergisi "yaslan bana yeryüzü ağacı" 5 Kasım Cumartesi saat 16.00’da Ka Görsel Kültür ve Sanatsal Düşünce İçin Mekan’da açılıyor. Sergi, 10 Aralık’a kadar sanatseverlerle buluşacak.

Sergi kapsamında söyleşi de yapılacak. 6 Kasım Pazar günü saat 16.30’da Ka’da yapılacak “Bize göre Arkadaş: Queer politik bir figür olarak Arkadaş Z. Özger” başlıklı söyleşide Umut Erdem ve Mertcan Karakuş “bize göre Arkadaş’ı” konuşacak.

Söyleşinin çağrı metni

“Arkadaş’ın ardında miras bıraktıkları ne satırlara sığar, ne de hayatlara. Her şeyden önce şiirleri kaldı geriye. Tüy kadar hafif kelimelerle, incelikle, korkusuzca kurulmuş kağıt kesiği dizeleri var… Zarafeti, içinin ta içi gülen gözleri, mücadelesi… Boyun eğmeyenler, her türlü baskıya rağmen hak arayanlar, ses çıkaranlar için çizilmiş birer yol haritası, birer kullanma kılavuzu hepsi.”*

Umut Erdem ve Mertcan Karakuş’la bize göre arkadaşı’ı konuşacağımız bu sohbette şiirlerini, yaşamını, bize vermiş olduğu queer politik ilhamları, ısırganları, sağlamı, normali, denizi, kayığı, kuşları, bordoyu, hü.’yü, “aşka dair”i, merhaba canım’ı ele alacağız.

Konuşmacılar

Umut Erdem: Edebiyat ve sinemayla ilgileniyor. birartibir.org, Kaos GL, K24 gibi çeşitli platformlarda yazıları yayımlandı. Yazmaya ve üretmeye devam ediyor. Bi+, feminist ve vegan aktivizm yapıyor. Bitopya'nın kurucusu.

Mertcan Karakuş: ODTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümünden mezun oldu. Uzun yıllar İstanbul'da iç mimarlik ve mobilya tasarımı alanlarında çalıştı. Kurumsal işlerin yanı sıra drag queenlik ve bar elemanlığı yaptı. İlk yazıları fakfukfon ve velvele.net'te yayımlandı. Argonotlar ve siyasihaber.org gibi web sitelerine de yazdı. 2022 yılında Yüzen Küçük Şeyler adlı romanı, Ardis Kitap'tan çıktı.

Moderatör: Aylime Aslı Demir 

*Mertcan Karakuş a.k.a. Zakkum Kök ,Yalansız Bir Ses ve Tanıdık Sessizlikler


Etiketler: kültür sanat
İstihdam