09/07/2023 | Yazar: Kaos GL

Adana’da 14 LGBTİ+ aktivistini işkenceyle gözaltına alan polisin engellediği. 2. Adana LGBT+ Onur Yürüyüşü basın açıklamasından: “Her saldırınıza karşı daha da güçlenerek döneceğiz!”

“Bizi yasaklamaya çalışanlara karşı sözümüzü söylemeye geldik” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Polis, Adana Onur Yürüyüşü’nde üçü avukat on dört LGBTİ+ aktivistini işkenceyle gözaltına aldı. Adana Valiliği’nin 7 Temmuz Cuma günü “kamu düzeni ve genel ahlak” bahaneli yasak kararının ardından bugün Adana’da 2. LGBTİ+ Onur Yürüyüşü için bir araya gelen aktivistlere polis saldırdı.

LGBTİ+ aktivistlerin okunması engellenen basın açıklaması şöyle:

Bugün, Adana Onur Haftasının ardından LGBTİ+lar olarak toplandık. Bizi yasaklamaya, baskılamaya, kriminalize etmeye çalışanlara;Bizi toplumun dışına sürükleyenlere ve fobik şiddeti körükleyenlere karşı anayasal haklarımızı kullanmaya, sözümüzü söylemeye geldik. 

Adana Valiliği dün verdiği kararla basın açıklamamızı hukuksuz bir şekilde 'Kamu düzeni ve genel ahlak bozucu' olduğu gerekçesiyle yasakladı. Bu yasak Anayasa'ya aykırı olup uzun zamandır devam eden LGBTİ+fobik politikalarının bir uzantısıdır. Buradan tekrar sesleniyoruz: Yasağınızı tanımıyoruz! 
GENEL AHLAK KİMİN AHLAKI! 
Yürüyüşleri, Basın açıklamalarını, onur pikniklerini, film gösterimlerini, hatta lubunyalara çay içmeyi bile yasaklayan fobik iktidar, lubunyalara karşı saldırılarının kapsamını gittikçe arttırıyor. Her gün artan polis ve devlet şiddetine karşı Boğaziçinde, ODTÜ'de, Izmir'de, İstanbul Onur yürüyüşlerinde LGBTİ+lar; direnişini, gücünü, dayanışmasını gösterdi. Buradan uyarıyoruz, her saldırınıza karşı daha da güçlenerek döneceğiz! ALIŞIN, BARIŞIN, BURADAYIZ, GİTMİYORUZ! 
İzmir'de Bornova sokağına devamlı saldıran İzmir emniyeti; İzmir'de Onur Pikniklerinde arkadaşlarımıza saldırdı, hukuksuz bir şekilde durdurmaya çalıştı. İzmir Onur yürüyüşüne saldıran polis; 53 kişiyi darp ederek gözaltına aldı, gözaltı araçlarında, hastanelerde işkenceye devam etti. Buradan sesleniyoruz! sizin polisiniz varsa bizim bitmeyen bir direnişimiz ve dayanışmamız var! 
HOMOFOBİK DEVLET, YIKACAĞIZ ELBET 
İstanbul Trans Onur yürüyüşü tüm engelleme denemelerine rağmen gerçekleştirildi. Polis yürüyüşün dağılması ardından hukuksuz, gerekçesiz bir şekilde 10 kişiyi işkenceyle gözaltına aldı.İçişleri Bakanı Yerlikaya, Soylu'nun yolundan devam edip, şaşırmadığımız bir şekilde işkenceyi savundu! 
25 Haziran'da ise başarıyla tamamlanan İstanbul Onur Yürüyüşü'nden sonra polis hıncını alamadı; evine dönmeye çalışan, kafelerde oturan lubunyalara saldırdı, 113 arkadaşımızı gözaltına aldı. Sistematik fobik şiddete karşı her yerde mücadele etmeye devam edeceğiz! 
TRANSFOBİK DEVLET, YIKACAĞIZ ELBET 
İstanbul Onur yürüyüşünde gözaltına alınan TC vatandaşı olmayan arkadaşlarımız başka şehirlerde geri gönderme merkezlerinde tutuluyor. Bazı arkadaşlarımız Türkiye'den gönüllü ayrılırken İranlı arkadaşımız hakkında uluslararası koruma kararına rağmen sınır dışı kararı verildi! Göçmen karşıtı politikalarınızı durdurun, Bu kararınızdan vazgeçin! 
DÜNYA YERİNDEN OYNAR İBNELER ÖZGÜR OLSA!

Trans kadınları toplumdan soyutlayarak seks işçiliği yapmak zorunda bırakan; Esat-Eryaman'da, Bornova'da, Ülker sokak'ta ve Türkiyenin her sokağında şiddete maruz bırakan, katleden, intihara sürükleyen cisseksist düzeni yıkacağız! Hande Kader'i, Ecem Seçkin'i, Ahmet Yıldız'ı ve nefret cinayetlerine kurban giden nice dostumuzun hesabını soracağız! 

TRANS CİNAYETLERİ POLİTİKTİR! 
Büyük aile buluşmasını gerçekleştirerek LGBTİ+fobiye çağrıda bulunan tarikat ve kurumlar, şimdi hedefine festivalleri almış durumda. Yıllardır çocuk istismarına, şiddete, cinayetlere sesini çıkarmayanlar, hatta bunların yuvası olmuş STK ve tarikatlar, gayri ahlaki olduğu gerekçesiyle festivallerin durdurulmasını talep etti! Bizi, yaşamlarımız bir kalıba sığdırmanıza izin vermeyeceğiz!

DÖNMEYİZ, DÖNMEYİZ, BİZ BU YOLDAN DÖNMEYİZ! 
LGBTİ+lara, Kadınlara, Kürtlere, Alevilere, Göçmenlere, kendisinden görmediği herkese saldıran İktidar, saldırılarına devam ediyor. 'Zafer konuşmasında' LGBTİ+ları hedef alan  faşist iktidar, her seçim mitinginde LGBTİ+ nefreti üzerinde propoganda yapmıştır. Sadece azınlıkları hedef yapmak üzerinden siyaset üretmiştir. 954.haftasında yakınlarını aramak, anmak için toplanan Cumartesi Annelerine ise devlet güçlerince saldırı gerçekleşti. LGBTİ+fobik, Kadın düşmanı, Kürt düşmanı, Alevi düşmanı, göçmen düşmanı, halkı kutuplaşmaya yönelten iktidar gidecek, biz kalacağız!

BIJI BERXWADANA LUBUNYA 

Türkiye ve Suriyeyi etkileyen depremde LGBTİ+lar kimlikleri üzerinden ayrımcılığa uğramışlardır, temel ihtiyaçlarına ulaşamamışlardır. Depremzede lubunyarla dayanışmak için çağrı yapan lubunyalara ise 'neden sadece lubunyalara dayanışıyorsunuz' şeklinde tepki gösterilmiştir, lubunyalara karşı yapılan ayrımcılıklar görmezden gelinmiştir! Alanda göremediğimiz iktidar ise bunları görmezden geldi, şimdi ise Hatay'daki Alevi halkın geleneği olan Evvel Temmuz'u yasaklıyor! 
MA RIHNA NEHNA HON


Etiketler: insan hakları, yaşam, nefret suçları
İstihdam