01/06/2023 | Yazar: Kaos GL

TİP LGBTİ+ Komisyonu Gezi Direnişi’nin yıl dönümünü kutladı: “Onlar da çok iyi biliyorlar ki bu ülkede kadınlar ve LGBTİ+’lar direnişin diğer adıdır.”

“Bizim özgürlük tutkumuz onların nefretinden büyüktür” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

TİP LGBTİ+ Komisyonu İstanbul 1 Mayıs’ında (2023)

Türkiye İşçi Partisi LGBTİ+ Komisyonu, Gezi Direnişi’nin 10. yılını kutladı. Komisyon, temel insan haklarını hiçe sayan iktidarın ömrünün kısa olduğunu söyleyerek kutlamasını Adnan Yücel’in Yeryüzü Aşkın Yüzü Oluncaya Dek şiiriyle bitirdi:

“İktidar partisinin ve ittifak ortaklarının seçim stratejisini LGBTİ+ düşmanlığı üzerinden kurduğu bir sürece tanık olduk. Kapalı kapılar ardında varoluşumuza karşı sözler verildi, haklarımız pazarlık konusu yapıldı. Seçimin hemen sonrasında da LGBTİ+’ları hedef gösteren ve nefret söylemi içeren açıklamalar devam etti. Gücünü yitirdikçe kendine yeni suni düşmanlar yaratan ve temel insan haklarını hiçe sayan bu gerici iktidarın ömrü, biliyoruz ki kısadır.

Yaratılmaya çalışılan nefret iklimine karşı, toplumsal cinsiyet eşitliği kırmızı çizgimizdir! Ne yaparlarsa yapsınlar ne söylerlerse söylesinler geri adım atmayacağız. Onlar da çok iyi biliyorlar ki bu ülkede kadınlar ve LGBTİ+’lar direnişin diğer adıdır. Bizim eşitlik ve özgürlük tutkumuz onların nefretinden büyüktür.

Tam 10 yıl önce bugün Taksim’de Gezi Parkı’nda doğan ve bütün ülkeye yayılan direniş kültürünün en önemli aktörleri kadınlar ve LGBTİ+’lardı. Gezi bu ülkede karanlığa, yağmaya, halk düşmanlığına, özgürlüklerin yok edilmesine karşı bir inattı. Geziden aldığımız güçle ve inatla haykırıyoruz;

Yine çiçekteyiz işte yine meyvedeyiz

Bin kez korkuya boğdular zamanı

Bin kez ölümlediler

Yine doğumdayız işte, yine sevinçteyiz

Bitmedi daha sürüyor o kavga

Ve sürecek

Yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek”


Etiketler: insan hakları, yaşam, çalışma hayatı, siyaset
İstihdam