26/09/2018 | Yazar: Gözde Demirbilek

Fransa Kadın Erkek Eşitliğinden Sorumlu Devlet Sekreteri Marlene Schiappa, Birleşmiş Milletler 73. Genel Kurulu’nda devletlerin LGBTİ’lere karşı ortak sorumluluklara dikkat çekti.

BM Genel Kurulu’ndan: LGBTİ’leri korumak sorumluluğumuz Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Fransa Kadın Erkek Eşitliğinden Sorumlu Devlet Sekreteri Marlene Schiappa, Birleşmiş Milletler 73. Genel Kurulu'nda LGBTİ’lere karşı ortak sorumluluklara dikkat çekti.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu bu yıl yetmiş üçüncü kez, global sorunlara ortak çözümler üretmek için bir araya geldi. Bu yılki teması “Birleşmiş Milletler’i Tüm İnsanlarla İlgili Kılmak: Barışçıl, Adil ve Sürdürülebilir Toplumlar için Küresel Liderlik ve Ortak Sorumluluklar” olan Kurul’un bu yılki başkanı, Haziran ayında yapılan oylama ile Ekvador Dışişleri Bakanı Maria Fernanda Espinosa olmuştu. Kurul tarihinde seçilen dördüncü kadın başkan olan Espinosa’nın görevi 2019 Eylül’e kadar sürecek.

Birleşmiş Milletler'in 2 gözlemcisi dahil 195 üye ülkesinin bir araya geldiği toplantılar, 18 Eylül’de başladı. Kurul kapsamında dün gerçekleşen LGBTİ’lere Yönelik Şiddet Konferansı’nda Fransa Kadın Erkek Eşitliğinden Sorumlu Devlet Sekreteri Marlene Schiappa konuşma yaptı.

Schiappa, Kurul’un temasına atıfta bulunarak şiddet ve ayrımcılığın ortadan kaldırılması gerektiğine dikkat çekti. Fransa’da LGBTİ karşıtı hareketle verdikleri mücadeleye değinen Schiappa “Suçların hedefi olan LGBTİ’leri korumak için ortak sorumluluğumuz var” dedi.


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
nefret