01/10/2015 | Yazar: Kaos GL

BM Türkiye Mukim Koordinatörü Kamal Malhotra, Uluslararası Cinsiyet, Çeşitlilik ve Sosyal İçerme Konferansı açılış konuşmasını yapacak.

BM Türkiye Koordinatörü, Kaos GL’nin konferansında konuşacak Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

BM Türkiye Mukim Koordinatörü Kamal Malhotra, Uluslararası Cinsiyet, Çeşitlilik ve Sosyal İçerme Konferansı açılış konuşmasını yapacak.

Birleşmiş Milletler (BM) Türkiye Mukim Koordinatörü ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye Mukim Temsilcisi Kamal Malhotra, Kaos GL’nin 5-6 Kasım’da düzenlediği Uluslararası Cinsiyet, Çeşitlilik ve Sosyal İçerme Konferansı’nda konuşacak.

Malhotra, konferansın açılış konuşmasını yapacak isimler arasında yer alıyor. Açılış konuşması yapacak diğer isimler ise şöyle:

Ban Ki-Moon, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri (video mesajı ile) (tbc)

Babatunde Osotimehin , Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu Direktörü (tbc)

Nils Muiznieks, Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri (video mesajı ile)

Jonas Gunnarsson, Avrupa Konseyi LGBT Kişilerin Hakları Genel Raportörü

Ulrike Lunacek, Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı (video mesajı ile)

Hansjörg Haber , Avrupa Birliği Ankara Büyükelçisi

Kamal Malhotra kimdir?

Kamal Malhotra, Birleşmiş Milletler Türkiye Mukim Koordinatörlüğü ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye Mukim Temsilciliği görevini 8 Nisan 2013’te üstlendi.

Bu görevine başlamadan önce Malhotra, 2008 yılı Ekim ayı sonundan 31 Mart 2013’e kadar, Birleşmiş Milletler Malezya Mukim Koordinatörü; UNDP Malezya, Singapur ve Brunei Mukim Temsilcisi; ayrıca UNFPA Malezya Temsilcisi olarak görev yaptı.

1999 – 2008 yılları arasında UNDP’nin New York’taki Kalkınma Politikası Bürosu’nda Kapsayıcı Küreselleşme Kıdemli Danışmanı (ve Kümelenme Lideri) (2002-2008), Sivil Toplumu Güçlendirme Danışmanı (2001-2002) ve Sivil Toplum Kıdemli Danışmanı (1999-2000) olarak görev aldı.

Malhotra, UNDP’de çalışmaya başlamadan önce 1995-1999 yılları arasında Tayland’daki Chulalongkorn Üniversitesi Sosyal Araştırma Enstitüsü'ne bağlı küresel bir politika araştırma kuruluşu olan Küresel Güney Çalışmaları kuruluşunun kurucu ortağı ve yardımcı yöneticisiydi. Bu süre zarfında Çocukları Koruma Fonu (Birleşik Krallık) için Makroekonomik Politikalar ve Çocuk Hakları alanında Güneydoğu Asya ve Pasifik bölgesi yarı zamanlı Bölgesel Danışmanı olarak hizmet verdi.

Daha önce de 1988-1995 yılları arasında Melbourne’de Yurtdışı Topluluk Yardımı (Oxfam Avustralya) için Denizaşırı ve Aborijin Programı Yöneticiliği görevini üstlenen Malhotra, 1982 – 1988 yılları arasında ise Filipinler’de Uluslararası Kırsal İmar Enstitüsü’nde Araştırma ve Kırsal Kredi Uzmanı, Yardımcı Yönetici ve Uluslararası Birim Direktörü olmak üzere çeşitli pozisyonlarda yer aldı.

Kamal Malhotra New York’taki Kolombiya Üniversitesi’nden iktisadi ve siyasi kalkınma üzerine ihtisaslaştığı bir uluslararası ilişkiler yüksek lisansı ile Hindistan’da bulunan Hint Yönetim Enstitüsü’nden maliye ve iktisat üzerine ihtisaslaştığı işletme yüksek lisansı derecelerine sahip. Lisans eğitimini Hindistan’da Delhi Üniversitesi’nde ekonomi alanında alan Malhotra, bu okuldan onur derecesi ile mezun oldu.

Malhotra’nın çok taraflı sistemler ve kalkınma işbirliğine dair çalışmaları 75’i aşkın yayın ve makalede yer aldı. Malhotra ayrıca UNDP’nin öncülüğünde çıkarılan Making Global Trade Work for People [Küresel Ticareti İnsanların Yararına Sunmak] (Earthscan, 2003) ve Globalization and the Least Developed Countries [Küreselleşme ve En Az Gelişmiş Ülkeler] (UNDP ile UN-OHRLLS ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, 2008) başlıklı yayınların da aralarında yer aldığı beşten fazla kitabın başyazarı ya da yardımcı yazarı. Kamal Malhotra ayrıca Virtuous Cycles: The Singapore Public Service and National Development [Dürüst Döngüler: Singapur’da Kamu Hizmeti ve Ulusal Kalkınma] (UNDP, 2011) adlı kitabın yayınlanması girişiminde bulunarak, projeyi Singapur Hükümeti ile birlikte yönetti.

Konferans hakkında

Kaos GL, Türkiye ve dünyadan üst düzey bürokratları, siyasetçileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerini LGBTİ hakları odağında cinsiyet eşitliği ve kapsayıcılık politikalarını tartışmak üzere Ankara’da bir araya getirecek.

Uluslararası Cinsiyet, Çeşitlilik ve Sosyal İçerme Konferansı, 5-6 Kasım’da Rixos Otel’de üst düzey Birleşmiş Milletler (BM), Avrupa Konseyi (AK) ve Avrupa Birliği (AB) yetkililerinin yanı sıra; Türkiye’den ve diğer ülkelerden milletvekili ve belediye başkanlarına ev sahipliği yapacak.

Konferansın Türkçe ve İngilizce internet sitesine, katılımcıların tamamına ve programa şuradan ulaşabilirsiniz.

İlgili haber:

Kaos GL’den Uluslararası Sosyal İçerme Konferansı

Avrupa LGBT İntergrubu Eşbaşkanı Ankara’ya geliyor

Gey belediye başkanı Kaos GL konferansında konuşacak   

İsveç LGBT Federasyonu Başkanı Ankara’ya geliyor

Muhafazakar Parti LGBT Başkanı, Sosyal İçerme Konferansı’nda


Etiketler: insan hakları
İstihdam